Preproste navade, ki bodo spremenile vaše življenje – NA BOLJŠE!

4. 3. 2019 Promocijsko sporočilo

Ah, ta nadloga – prah. Težko je verjeti, da je ta mikroskopsko majhna nadloga, ki leta po zraku vašega doma, lahko tako škodljiva. Pa je. To dobro vedo predvsem tisti, ki so alergični nanj. In alergije na hišni prah sodijo med najpogostejše alergije pri ljudeh. Novejša raziskava pa celo kaže, da naj bi hišni prah vseboval hormonske motilce.

In raziskava, ki so jo objavili na spletni strani telegraph.co.uk je pokazala prav to - hišni prah vsebuje hormonske motilce. Splošno znano je, da naj bi bili ti razlog za številne zdravstvene težave, ki so v porastu (neravnovesje hormonskega delovanja in z njim povezane težave, padec imunskega sistema, alergije, avtoimune bolezni, neplodnost itn.). Eksperimente, ki so pokazali vsebnost hormonskih motilcev v prahu, so sicer opravili na univerzi Duke v Severni Karolini.

Iz česa je hišni prah?

Odmrle kožne celice, lasje in dlake živali, delci iz preproge, oblačil in drugih tkanin, snovi iz papirja in oblazinjenega pohištva, tudi cvetni prah, vse to vsebuje hišni prah. In ta mikroskopsko majhen skupek snovi, ki se nalaga po različnih površinah stanovanja, lahko postane izvor zdravstvenih težav. Njegovo prisotnost lahko zmanjšamo, in sicer z rednim čiščenjem in menjavanjem posteljnine, pomagamo si lahko tudi tako, da oblačila in druge stvari shranjujemo v primerne škatle in vrečke. Če je težava zares velika, pa je dobro razmisliti tudi o čistilcu zraka.

Kako se ga učinkovito znebite?

Če želimo v bivalnih prostorih ohraniti čist zrak in preprečiti nabiranje hišnega prahu, bi morali sesati in čistiti praktično vsak dan. A verjetno vam misel, da bi morali ob koncu napornega dneva, vzeti v roke še sesalnik in posesati, gotovo ni prijetna. No, lahko pa to delo namesto vas opravi kar robotski sesalnik. A tokrat ne govorimo o navadnem robotskem sesalniku, temveč o znanilcu nove dobe robotov za domačo uporabo Roomba i7+ s samodejnim odstranjevanjem umazanije Clean Base™. Njegova učinkovitost je tako visoka, da prestreže kar 99 odstotkov cvetnega prahu, plesni, prašnih drobcev ter mačjih in pasjih alergenov.

Največji perfekcionist v vašem domu

Medtem ko boste vi opravljali druga opravila, bo za popolno čistočo vašega doma skrbela napredna Roomba i7+. Ta se nauči prepoznati tloris vašega doma, kar hkrati omogoča popoln nadzor nad tem, katere sobe se čistijo in kdaj. Nauči se razpored posameznih sob, pri čemer si zapomni do deset različnih tlorisov in brez težav in učinkovito najde pravo pot skozi dom in si pri tem zapomni, kje je že bil ter kaj je še treba počistiti. Samodejno izprazni tudi vsebino posode za umazanijo v postajo Clean Base, ki hkrati deluje kot polnilna postaja. Tako vas v celoti odreši vseh umazanih opravil, ki so povezana s sesanjem, shranjevanjem smeti v vrečko in zadrževanjem umazanije in prahu, da se ne vrneta v zrak.

Brezhibno čisti tudi preproge

Preproge so pravi magnet in zbiratelj prahu. A najnovejša Roomba i7+ zmore temeljito posesati tudi preproge. Samodejno prilagodi višino čistilne glave, tako da imata obe krači neposredni stik s tlemi. Prva krtača odstranjuje in razrahlja umazanijo, medtem ko se druga premika v nasprotno smer in umazanijo pobere in posesa. Za razliko od ščetinastih krtač, ki se lahko zvijejo in zgrešijo koščke umazanije, se krtače iz upogljive gume prilepijo na tla in počistijo vse, od majhnih delčkov, kot so prah in umazanija, lasje in večje smeti.