Prihaja Špas na Vas – drzen in zabaven športno-glasbeni festival

13. 7. 2017 Promocijsko sporočilo

Ljubitelji športnih izzivov, dobre glasbe in zabave, pozor! Zadnji vikend v avgustu bo Javoršica pri Moravčah vaša obljubljena destinacija.

V dnevni program so organizatorji vključili Top Šit igre kot sta hitrostno pitje in žretje, na sporedu pa je tudi tek Špas'n'run. Za ljubitelje adrenalinskih potegavščin je tu skok v blato. Žirija, ki jo bodo sestavljali naključni obiskovalci prireditve, bo izbrala najlepši skok, zmagovalec pa bo prejel nagrado. Po petkovem rockovskem uvodu z Big Foot Mamo ter lokalnimi Lusterdam in Mates, sledi sobotno in nedeljsko dnevno dogajanje.

Tekmovanje v blatnem skoku.

Ekstremi spust z otroškimi vozili

Poleg tekmovanja v blatnem skoku, se bodo obiskovalci lahko pomerili tudi v extremnem spustu. Gre za spust po klancu z otroškimi vozili. Ideja je potovala iz Amerike, v Brazilijo in Avstralijo, letos, in to že tradicionalno, pa bodo atraktivni spusti tudi del festivala Špas na Vas. V soboto 26. in nedeljo 27. avgusta, se bodo dirkači po hribu spuščali v skupinah od 4 do 6. Steza bo dolga 100 metrov, pravila pa so povsem enostavna. Najhitrejši zmaga! Otroška vozila seveda ne smejo imeti akumolatorja in pogona, zelo pomembna pa je tudi varnost. Zato brez zaščitne opreme – čelade, rokavic in želve, ne bo šlo.

Sobota je rezervirana tudi za Špas'n'run tek

Letos lahko izbirate med Špas'n'run off road tekom in ultra off road tekom. Čaka vas približno 6-kilometrska proga, kjer boste morali premagati 300 metrov višinske razilke, in 35-metrsko ciljno klančino po smučarski skakalnici. Tisti najbolj izurjeni pa se lahko pridružite 5-urnemu ultra off road krožnemu teku. Prav tako z višinsko razliko. Pravila so tudi tukaj nadvse enostavna – tisti, k v petih urah preteče največ krogov, zmaga. Temu pa sledita večna čast in slava na festivalu Špas na vas ter nagrada.

Humanitarna nota in pester glasbeni program

Organizatorji niso pozabili niti na dobrodelno noto. Celoten denar zbran s štartninami bo namenjen humanitarni ustanovi H.O.P.E. Več kot 24 nastopajočih, med katerimi so Ansambel Smeh, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel Glas in drugi, pa bo na oder tudi letos povabila Natalija Verboten.

Več na: www.spasnavas.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri