Prišla je na kavo, iz torbe pa potegnila … Natakarica ostala odprtih ust! (bi si upali narediti kaj takšnega?)

Prišla je na kavo, iz torbe pa potegnila … Natakarica ostala odprtih ust! (bi si upali narediti kaj takšnega?) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 10. 2022

Le kaj bi šlo lahko narobe pri nečem tako običajnem, kot je skodelica kave v lokalu?

Da imajo gostje včasih posebne zahteve, že vemo, a nekaj tako bizarnega verjetno še niste videli … Kaj bi naredili na mestu natakarice?

Skodelica kave s prijateljem, klepet in posedanje v lokalu. Nič takšnega, kajne? Verjetno ste enako počeli danes ali včeraj. Zagotovo pa niste naredili ali opazili česa podobnega, kar se je zgodilo v enem od slovenskih resortov, ki ponuja tudi prostor za dogodke. Poglejte, kakšne želje je imela neka gospa.

V resort, kjer so se ravno pripravljali na poroko, ki je sledila čez nekaj ur, sta prišla dva gosta. Zaželela sta si skodelice kave in do tu je vse teklo gladko. Kmalu je sledil prvi zaplet: gosta sta se usedla na eno od okrašenih poročnih miz, čeprav so bila na voljo druga prosta mesta, ki so jih lahko uporabljali vsi obiskovalci.

Pristopili so natakarji in ju vljudno prosili, naj se presedeta za eno od prostih miz, vendar se gospa ni dala motiti: "Saj bova samo minutko," je rekla. Potrpežljivo osebje ji je ustreglo in sklenili so prekiniti priprave na poroko, dokler gosta ne bosta končala s svojim naročilom ter odšla.

Potem pa je sledilo to bizarno vedenje in naročilo …

Natakarica je gosta vprašala, s kakšno kavo lahko postreže, gospa pa je v tistem trenutku iz svoje torbe potegnila dve vrečki instant kave in dva rogljička, naročila pa le dva kozarca tople vode. Dodala je, da je kavo kupila kar na bencinski črpalki, saj naj bi tam bila cenejša.

»Od podarjene vode ne moremo plačati vseh zaposlenih, ki skrbijo za postrežbo in resort,« pravi eden od vodilnih v resortu. Kaj pravite, bi sami upali storiti kaj takšnega? Gosta verjetno nista pomislila na delo osebja in čudovito okolje, v katerem sta se nahajala.