Sanjski šopek skozi oči ilustratorke Vide Igličar

Sanjski šopek skozi oči ilustratorke Vide Igličar (foto: Lipardesign Matic Lipar) Lipardesign Matic Lipar
25. 11. 2021 Promocijsko sporočilo

Sanjski šopek iz Škofje Loke se je tokrat povezal z lokalno, a vsem že zelo dobro poznano ilustratorko Vido Igličar, ki je za butično cvetličarno pripravila kolekcijo printov.

Metka je že nekaj časa razmišljala, kako bi svojim rednim strankam in turistom, ki obiskujejo butično cvetličarno, pokazala hvaležnost, da vedno znova izberejo sanjske šopke in se vedno radi vračajo. »Povezali smo se z ilustratorko Vido Igličar, ki je pripravila stenske printe in voščilnice, s katerimi lahko obdarite svoje najbližje – vse z Vidinimi ilustracijami. Vida je vsekakor ujela mojo strast do cvetja in prikazala kreativnost ter unikatnost vsakega šopka.

Motivi pa so uporabljeni tudi na zahvalnih karticah, na katerih je na zadnji strani tudi čudovito sporočilo in dve QR kodi (Tripadvisor in Google Review), s skeniranjem katerih lahko oddate svojo oceno. To sedaj vsak kot zahvalo prejme ob nakupu Sanjskega šopka,« je povedala Metka.

V sodelovanju je skupaj nastalo osem motivov, vendar so prepričani, da bodo tekom let nastajali še novi. Kot pravi Vida so želeli ustvariti kolekcijo printov, saj lahko s sliko (ali cvetjem) poveš več kot tisoč besed. »Ilustracije so hvalnica lepemu. Če bomo z njimi narisali nasmeh osebi, ki jih bo podarila in osebi, ki jih bo kasneje obesila na stene svojega doma, bo njihov pomen zaživel. Z ilustracijami želimo izvabiti postanek v mimoidočem in ga opomniti na ljubezen in vse lepo, kar nas obdaja,« je vizijo razložila Vida. Navdih za ilustracije je iskala v simbolih ljubezni, lepoti, cvetju, dajanju in prejemanju.

Lipardesign Matic Lipar

V barvni lestvici printov, ki so na voljo tudi v spletni trgovini, najdete tudi nežnejše – svetlo roza in bež kot tudi močnejše tone – rumeno in opečnato rdečo. »V Metkinem ustvarjanju mi je fascinantno, kako uporablja in kombinira vse barve cvetja ter vedno ustvari čudovit šopek, ki nosi njen podpis. To je bil navdih, da sem tudi sama uporabila vse barve, ki pa sem jih povezala z občutkom za estetiko,« še dodaja Vida.

Lipardesign Matic Lipar

Svoj print lahko kupite v Sanjskem šopku v Škofji Loki ali v spletni cvetlični trgovini.

Značke: sanjski šopek