Dobro počutje Promocijsko sporočilo

Septabene, za celovito zdravljenje vnetega in bolečega grla

18. 12. 2015
Deli

Večina nas se le redkokdaj zave, kako pomembno vlogo ima v našem življenju grlo in kako edinstvena moč se skriva v njem. Moč naših grl nam omogoča, da povemo kar mislimo, predstavimo svoje ideje in se zanje borimo, potolažimo svojega otroka, ko je žalosten ali zaskrbljen, ga spodbudimo in podpremo pred zanj pomembno preizkušnjo.

Septabene, novo Krkino zdravilo z edinstveno sestavo za celovito zdravljenje vnetega in bolečega grla

V naših grlih je moč, da ljubljeni osebi zaupamo, kako radi jo imamo, prijatelju zakličemo v pozdrav, kadar smo srečni z njim zapojemo ali zavriskamo itd. Vse to in še mnogo več nam omogoča zdravo grlo. Vse pa je drugače takrat, ko je grlo vneto in boleče. In prav v jesensko zimskem obdobju, ko je prehlad naš pogost spremljevalec se pogosto srečamo s to težavo. Kot učinkovito rešitev v teh primerih, Krka, d. d., tovarna zdravil, Novo mesto predstavlja novo zdravilo za celovito zdravljenje vnetega in bolečega grla Septabene.

Okužbe zgornjih dihal so najpogostejše akutne infekcijske bolezni. Mednje spada tudi akutno vnetje žrela oziroma boleče grlo kot to imenujemo v laičnem jeziku. Pri tem prof. dr. Irena Hočevar Boltežar, dr. med., poudarja, da so v 90% vzroki okužbe virusi, lahko pa tudi bakterije in glivice. Pri virusnih okužbah je zdravljenje simptomatsko, kar pomeni da je cilj zdravljenja v čim krajšem času in čim bolj učinkovito blažiti simptome vnetja. Kadar so povzročitelj bakterije se pri zdravljenju uporabljajo antibiotiki, kadar so povzročitelj glivice pa antimikotiki, vendar se tudi tu kot dopolnilo svetuje simptomatsko zdravljenje.

Odlična in učinkovita izbira za simptomatsko zdravljenje so Septabene, ki poskrbijo za celovito zdravljenje vnetega in bolečega grla. Z edinstveno kombinacijo dveh učinkovin delujejo protibolečinsko, protivnetno in antiseptično. Septabene torej zdravijo posledice vnetega in bolečega grla, hkrati pa tudi odpravljajo vzroke okužbe. Kot učinkovito zdravilo se uporablja pri zdravljenju draženja v žrelu, ustih in dlesnih, pri gingivitisu, faringitisu in laringitisu.

Produktna vodja iz Krke d.d. Novo mesto, Branka Cencelj, mag. farm. pojasnjuje, da se Septabene od vseh, pri nas poznanih izdelkov za vneto in boleče grlo, razlikujejo prav po svoji edinstveni sestavi in s tem povezanem delovanjem. Varnost in učinkovitost Septaben pa so potrdile tudi Krkine klinične raziskave, ki so dokazale da bistveno olajšanje bolečine v žrelu nastopi hitro po jemanju. Primerne so za odrasle in otroke, starejše od 6 let, v obliki pastil ali pršila pa so brez recepta na voljo v vseh lekarnah po Sloveniji.