Ste slabe volje? Tukaj je 5 tehnik s katerimi si lahko hitro izboljšate razpoloženje

Ste slabe volje? Tukaj je 5 tehnik s katerimi si lahko hitro izboljšate razpoloženje (foto: Profimedia) Profimedia
2. 12. 2022

Vsi gremo kdaj skozi obdobje, ko ne gre vse kot po maslu. Težave v službi, finančni problemi ali problemi v odnosih lahko povzročijo skrbi tudi najsrečnejšim ljudem. 

Tukaj je pet nasvetov, ki vam bodo pomagali prebroditi težko obdobje in izboljšati razpoloženje.

Prepoznajte čustva

Zavedajte se svojih občutkov in si jih dovolite začutiti. Čutite jezo, obup, žalost ali osamljenost? Čustva obstajajo z razlogom in namesto da se pretvarjate, da ne obstajajo, je bolje priznati kako se počutite, saj bodo tako izvenela.

Poslovite se od negativnosti

Samo vi se odločite, ali se boste še naprej valjali v negativnosti ali šli naprej. Ko prepoznate svoja čustva in jih začutite, si dajte nekaj časa, potem pa se odločite in pojdite naprej.  

Dihajte

Večkrat se v življenju zgodijo stvari na katere nimamo vpliva. V trenutkih stresa in tesnobe uporabite dihalno tehniko, ki pomirja živce in zmanjšuje telesno in čustveno bolečino. Zaprite oči in počasi štejte do štiri ter dihajte. Ponovno preštejte do štiri, vendar tokrat zadržite dih. Večkrat ponovite.

Najdite zadovoljstvo v svojih vsakdanjih rečeh

Četudi imate naporen urnik v službi, obveznosti z otroki in na splošno malo časa, najdite v vsakem dnevu vsaj eno strast, ki se ji boste predali za nekaj časa. Naj bo to branje knjige, plesanje, aerobika, kolesarjenje, tek, sproščujoča kopel, slikanje, poslušanje glasbe, ležanje na postelji ali karkoli drugega, kar vam nariše nasmeh na obraz.  

Pričnite živeti v tem trenutku

V življenju nikoli ni nič gotovo in preprosto ne gre nadzorovati vseh situacij. Če ste preveč zataknjeni nekje v preteklosti ali pa v strahu pred prihodnostjo, vam uide sedanjost. Ko se zasačite pri tem, da ste z mislimi preveč drugje, se zavestno ustavite in premaknite misli na sedanjost.  

Nasvet psihologinje: uporabite 3 psihološke trike, ki bodo zaustavili še tako nesramne ljudi