Ta pripravek bo pomagal odstraniti celulit na naraven način (glavno sestavino imate v kuhinji)

Ta pripravek bo pomagal odstraniti celulit na naraven način (glavno sestavino imate v kuhinji) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2022

Kava spada med najbolj priljubljene tople napitke, toda ni koristna zgolj za pitje, temveč lahko mnogo koristi prinese tudi pri negi kože. Kava zaradi tega, ker vsebuje kofein, namreč odlično deluje tudi v boju proti celulitu. 

O tem, da imajo pilingi ogromno dobrih lastnosti za telo, poslušamo že vrsto let. Največkrat se za ta namen uporablja sol ali sladkor, zaradi tega ker učinkovito odstranita odmrle kožne celice. Enak učinek lahko dosežete z mleto kavo ali ostanki kavne usedline.  

Sestavine za kavni piling:  
  •     1 skodelica mlete kave ali usedline
  •     1/2 skodelice hladno stiskanega olja po izbiri
  •     10-15 kapljic eteričnega olja pomaranče, rožmarina ali ciprese  

Eterična olja pomaranče, rožmarina ali ciprese dokazano delujejo na celulit. Prav tako bodo poskrbela tudi za prijeten vonj.

Uporaba kavnega pilinga

Vse kar je potrebno storiti pred pilingom, je to, da vse sestavine zmešate v posodi, dodate eterično olje po želji (lahko ga izpustite) in piling je pripravljen za uporabo.

Celotno zmes piling uporabite tako, da ga s krožnimi gibi vmasirate na telo. Lahko pa zgolj na problematične dele telesa in pustite delovati nekaj minut. Potem kožo sperite, obrišite in uživajte v mehkobi telesa.

Kavni piling bo odstranil odmrle kožne celice in pustil kožo gladko, olje pa jo bo negovalo še ure po negi. Kava bo z vsakim tretmajem zmanjšala celulit in pomagala zgladiti pomarančno kožo. Kavni piling ima tudi diuretične lastnosti, saj tako kot kava črpa nepotrebno vodo iz telesa. 

Piling lahko naredite v večjih količinah, ga shranite v zaprt kozarec ter ga uporabite še naslednjič. Za optimalne rezultate je piling dobro narediti enkrat ali dvakrat na teden, toda ne pretiravajte saj, lahko prepogosta uporaba povzroči razdraženost in neželeno rdečico kože.

Preverite še: Kako doma enostavno pripraviti KURKUMIN ČAJ?