Dobro počutje Promocijsko sporočilo

TAKO otroka najlažje odvrnete od mobilnega telefona

27. 3. 2024
Deli
TAKO otroka najlažje odvrnete od mobilnega telefona (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Otroci preveč časa preživijo pred zasloni, kar lahko slabo vpliva na njihovo fizično in čustveno zdravje ter kognitivni razvoj. Zato smo pripravili nekaj odličnih idej, kako jih lahko enostavno in brez težav spravite z mobilnih telefonov in drugih elektronskih naprav.  

Strokovnjaki so si enotni, da sodobni otroci preveč časa preživijo na mobilnih telefonih in drugih elektronskih napravah. Že v preteklosti so opozarjali na negativne učinke dolgotrajnejšega zrenja v zaslone televizorjev, sledili so računalniški monitorji, s prihodom pametnih telefonov pa se je situacija še izdatno poslabšala.  

Prekomerna uporaba mobilnega telefona in družbenih omrežij ima lahko kopico negativnih posledic  

Rezultati različnih študij zahodnega sveta razkrivajo, da prekomerna uporaba pametnih mobilnih telefonov lahko škodljivo vpliva na otrokovo fizično zdravje, čustveno in socialno dobrobit ter kognitivni razvoj, saj lahko vodi v pomanjkanje telesne aktivnosti, socialno izolacijo in motnje spanja.  

Preveč intenziven odnos s pametno napravo lahko vpliva tudi na koncentracijo, sposobnost učenja in poveča možnosti za posamezne duševne probleme in motnje. Pri otrocih, ki preživijo preveč časa pred zasloni, je vse pogosteje mogoče opaziti povečano agresivnost in pomanjkanje empatije.  

Profimedia

Največji izziv so družbena omrežja in razne aplikacije - oboje je namreč zasnovano z namenom vzbujanja pozornosti in konstantne želje po uporabi. To močno vpliva na koncentracijo, na dolgi rok pa lahko vodi celo v odvisnost, zato je pametno še pravočasno sprejeti določene ukrepe in omejiti uporabo mobilnih telefonov.  

Kaj storiti?  

Gre za precej težavno nalogo, sploh ker otroci zelo jasno uveljavljajo svojo voljo. Glede na ugotovitve strokovnjakov boste otroka v to, da spusti telefon iz rok, najlažje prepričali tako, da ga obdate z aktivnostmi, ki bodo zbudile njegovo zanimanje.  

Možnosti so neskončne: od različnih interesnih dejavnosti, športnih aktivnosti, igranja inštrumenta, pa vse do raziskovalnih misij na različnih področjih. Izbrati velja tisto, s katero se otrok najlažje poistoveti. To bo obenem tudi lep preizkus za vas, kako dobro zares poznate svoje malčka.  

Ideja, nad katero se navdušujejo tako otroci kot starši  

Če ne veste natančno, kaj bi bilo otroku najbolj všeč, so lahko to pomlad odlična ideja Happy Kiddos vikendi - posebni animacijski programi ob koncih tedna s številnimi zabavnimi aktivnostmi in izobraževalnimi delavnicami za otroke različnih starosti, ki jih vodijo strokovnjaki s področja vzgoje in izobraževanja. Gre za družinski koncept, razvit in navdihnjen po Montessori pristopu in zavestnem starševstvu.    

Promocijsko gradivo

Ker Happy Kiddos vikendi potekajo na morju, v Falkensteiner Family Hotelu Diadora v bližini Zadra, je to odlična priložnost, da združite prijetno s koristnim in preživite čudovit vikend oddih v prekrasnem družinskem hotelu ob morju, otrokom pa pričarate nepozabno doživetje, pri katerem se bodo odlično zabavali in obenem tudi veliko naučili. Verjemite, na mobilni telefon ne bodo niti pomislili!  

Promocijsko gradivo

Happy Kiddos vikendi so osredotočeni na zagotavljanje edinstvene izkušnje za družine z dojenčki (od četrtega meseca dalje), malčki, predšolskimi in šoloobveznimi otroki do 12. leta starosti. Potekajo od velikonočnega vikenda do konca maja razdeljeni pa so v tri sklope - Baby Wonderland, STEM in Ranger Weekends.  

V času Happy Kiddos vikendov je bivanje v hotelu Falkensteiner Family Hotel Diadora za otroke povsem BREZPLAČNO, prav tako tudi uporaba koles, odrasli pa imajo 20% popust na vnaprej rezervirane SPA tretmaje in poseben aktivni program.  

Promocijsko gradivo

Že v času velikonočnih praznikov se bodo začele aktivnosti STEM vikendov, na katerih bodo malčki skozi interaktvine dejavnosti s področij znanosti, tehnologije, inženiringa in matematike spodbujali svojo radovednost in kreativnost. Med drugim bodo opazovali zvezde skozi teleskop, dirkali z avtomobili na daljinsko upravljanje, ki jih bodo ustvarili sami, in se prvič pobližje srečali z virtualno resničnostjo in robotiko.  

Za pogumne mlade radovedneže bodo zagotovo kot nalašč  'Ranger Weekends', ki se pričnejo 12. aprila.  Otroci se bodo v posebnem 'Survivor Campu' naučili osnov preživetja, vključno s postavljanjem šotora pod zvezdami. Skozi igro bodo razvijali svoje potenciale, se učili uporabe logike in spoznavali različne tehnike ter opremo za ribarjenje. Aktivne konce tedna bo še dodatno popestrilo jahanje v novi, veliki jahalnici, skozi katerega bodo otroci krepili čustveno povezanost z živalmi.    

Promocijsko gradivo

V Falkensteiner Family Hotelu Diadora pa so tudi letos poskrbeli za zabavo najmlajših. Baby Wonderland vikendi, ki bodo potekali od 19. aprila do 16. junija, so namreč namenjeni dojenčkom in njihovim staršem, vključujejo pa tako čofotanje v vodi, kot glasbeno udejstvovanje ter razvijanje motoričnih, kognitivnih in čustvenih sposobnosti. Za starše je vsak dan zagotovoljena tudi brezplačna ura varstva otrok, da se lahko sprostijo v bogati izbiri SPA tretmajev ali pa samo v miru spijejo jutranjo kavo na terasi hotela s prekrasnim razgledom.

Promocijsko gradivo

Kraj, kjer starši lahko pozabijo na vse skrbi, otroci pa so VIP stranke!

Falkensteiner Family Hotel Diadora 5* se namreč ponaša s prvovrstno ponudbo in se upravičeno ponaša s kar petimi zvezdicami. Gre namreč za resort, kjer vsakega gosta obravnavajo kot svetovno znano osebnost, otroci pa imajo kar VIP status. Nahaja na polotoku Punta Skala v Petrčanah in ponuja sezonski zunanji bazen, bogat spa in wellness program ter otroški vodni svet z notranjim bazenom.  

Promocijsko gradivo

Otroci so v Falkensteiner Family Hotelu Diadora še posebej navdušeni nad zabaviščnim parkom Falky Land, ki se razprostira na približno tisoč kvadratnih metrih površine in je namenjen otrokom od 3. do 12. leta starosti. Malčki lahko uživajo v Free-Play Zone s skakalnico, tobogani, interaktivnimi in digitalnimi igrami, na voljo sta tudi plezalna stena in poseben kreativni kotiček.  

Promocijsko gradivo

Happy Kiddos vikendi  torej ponujajo več kot dovolj možnosti, da otrok odloži pametni telefon in raje izbere raziskovanje novih stvari ter igro s prijatelji. A zavedati se je potrebno, da smo starši svojim malčkom največji zgled, zato tudi vi vsaj za kakšen konec tedna odložite svoje telefone in se prepustite uživanju v vrhunski ponudbi hotela Falkensteiner Family Hotel Diadora. Ker si tako vi, kot vaši otroci, to zaslužite! 

Promocijsko gradivo