Tašče iz pekla: to so najhujše stvari, ki so jih izrekle svojim snaham (zgodbe vas bodo pustile odprtih ust)

Tašče iz pekla: to so najhujše stvari, ki so jih izrekle svojim snaham (zgodbe vas bodo pustile odprtih ust) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2023

Kakšen odnos imate s svojo taščo? Imate z njo podobne prigode, kot ljudje iz zapisov? 😅👇

Odnos med snaho in taščo stereotipno opisujemo kot slab - tašča naj bi bila tista naduta ženska, ki pri vsaki sinovi izbranki najde vsaj 10 stvari, ki so nesprejemljive. In čeprav vemo, da vedno ni tako in imamo lahko čudovit odnos, poglejmo zgodbe tistih, ki jih tašče ne marajo ...

Bralci portala Quora so zaupali, kaj je najhujše, kar jim je rekla ali naredila tašča. 

Poglejmo, ali so to zares tašče iz pekla: 

1.

"Ko smo šli v nedeljo na velikonočno kosilo, je tašča hotela, da skrijem pirhe po dvorišču za njene vnuke, vsi ostali pa so medtem jedli. Povedala sem ji, da to lahko naredimo tudi po kosilu. Vendar je vztrajala, da kasneje ne bo časa in nadaljevala s tem, da nisem dobrodošla za njeno mizo. Vzela sem košarice in otroke ter povedala možu, da odhajamo domov. On je ostal na kosilu, jaz pa sem se z otroki doma zelo zabavala. 

Dobro smo jedli, otroci so si med seboj skrili pirhe in jaz sem dodala še kakšnega. Otroci so se neizmerno zabavali in igrali ure in ure. Ko smo bili zunaj, je klicala tašča in pustila sporočilo, da sem grozna mati in žena. Hotela je pridobiti skrbništvo nad mojimi otroki, vendar sem zmagala na sodišču."

2.

"Ker sem bila noseča že dva tedna čez rok poroda, sem bila sprejeta v porodnišnico, kjer so sprožili umetne popadke. Sledilo je kar nekaj zapletov, rojevala sem 24 ur, nazadnje pa so morali narediti carski rez, da je bilo z otrokom vse vredu. Na dan, ko sem prišla iz porodnišnice s precej težkim novorojenčkom, je zvečer prišla na obisk tašča. 

Mož je šel taščo iskat na postajo. Sama sem bila v hudih bolečinah, vendar sem se vseeno sprehodila v dnevno sobo v moji spalni srajci, da sem jo vsaj pozdravila. Ko me je videla, je rekla: Kako velik trebuh imaš! Si prepričana, da si sploh rodila?"

3. 

"Tašča me je okrivila za propad mojega zakona z njenim zlatim sinom. Celotno zgodbo je obrnila sebi (in njenemu sinu) v prid, me zmerjala in obračala moje besede. 

Odkrila sem, da je bil mož nezvest vse od začetka najinega zakona. Samo v najinem razmerju je imel mnogo ljubic. Najbolj bizarno je bilo, da je imel celo razmerje s hčerjo ljubice - med njima je bila velika razlika v letih. In očitno sedaj živi z njo. Vse skupaj je telenovela in jaz ne želim biti del tega. Z vsemi sem prekinila stike in to je bila najboljša odločitev. To je balzam za mojo dušo, posebno ko sem prekinila odnos s taščo."

4.

"Rojstni dan si delim s svojo taščo. V času tega dogodka sem bila v družini že več let, z možem sva imela dva otroka, zato ni dvoma, da ni bila nobena skrivnost, da si deliva rojstni dan. 

Enega od rojstnih dni smo praznovali pri tašči doma. Nič nisem imela proti, saj sem se dobro razumela z moževo družino. Živi več ur od naju in bila sem vesela, da bomo en dan vsi skupaj. A ko smo prišli tja, mi je bilo takoj jasno, kaj praznujemo: bili smo povabljeni na NJEN rojstni dan. Videla sem veliko toro z njenim imenom, peli so ji "vse najboljše", odprla je darila ... Jaz pa nisem dobila niti "vse najboljše" od kogarkoli, ki je bil tam. Zbrala sem otroke, in ko smo bili že v odhodu, je mimo prišla tašča in rekla: Oh, očitno je danes tudi tvoj rojstni dan. Dogodek je bil začetek konca odnosov z moževo družino."

5. 

"Vsako leto je tašča nakupila božična darila za vse vnuke, razen za tiste, ki sem ji jih rodila jaz. To je moje otroke vedno znova spravilo v jok. Ko sem vprašala, v čem je težava, je preprosto rekla, da je pozabila, ali da ona pač ne nakupuje za praznike. Pa je vseeno uspela nakupiti vse za ostale svoje vnuke ..."

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Strokovnjakinja pojasnjuje: So živila na naših policah sploh varna?