Teh stvari moški nikdar ne želijo priznati

Teh stvari moški nikdar ne želijo priznati (foto: Profimedia) Profimedia
3. 1. 2018

Moški so pogosto označeni kot pogumne in močne osebnosti, zato včasih ne želijo priznati, ko čutijo drugače. Kaj raje ohranijo zase?

Moški, tako kot ženske, v sebi doživljajo vrtiljak čustev, vendar jih ne izrazijo tako očitno. Tega običajno ne priznajo na glas:

  • Zaljubljenost

Ko se zaljubi, to veliko lažje prizna svoji simpatiji kot prijateljem. Tudi če za izbranko naredi vse, da bi jo očaral in ji nameni veliko pozornosti, pred prijatelji ne bo takoj priznal, da jo ljubi. Ostali moški bi to namreč lahko razumeli, kot da se je pomehkužil. V resnici pa le pomeni, da je pripravljen skrbeti za nekoga drugega.

  • Danes mu ni do intimnosti

Prepričanje, da moški nenehno hrepenijo po spolnih odnosih, je zmotno. Tudi oni imajo dni, ko bi se raje samo »pocrkljali« in gledali film s sorodno dušo, vendar tega ne priznajo. Eden izmed razlogov je tudi ta, da ženski ne želi dati občutka, da ne more zadovoljiti njenih potreb. Ko sta v razmerju že dolgo časa in se bolje poznata, mu povejte, da ni nič narobe, če mu danes ni do skoka med rjuhe.

  • Nesigurnost

Ne glede na to, kako na videz pogumno se obnaša na prvem zmenku, v sebi čuti enako nesigurnost kot ženska. Ona morda to slabše skriva ali se zanaša na njegovo sproščenost. Enako je tudi z drugimi stvarmi: ko ima pomemben govor, kadar se mora zagovarjati pred šefom ali počne kaj, kar mu ne gre tako dobro.

  • Všeč mu je videz drugega moškega

Prav tako kot se ženska obrne za žensko v lepi obleki in preveri, če bi si lahko omislila enako, moški opazi srajco, ki poudari postavo. Skrivaj si naredi zaznamek, da bi si jo lahko kupil tudi sam in z njo očaral simpatijo. Zakaj pa ne, saj ženske počnejo enako, kajne?

  • Raje izbere sok kot pivo

To je ponovno povezano z ženskami. Veljalo naj bi, da »pravi moški« izberejo pivo ali drugo alkoholno pijačo. Resnica pa je, da se jim včasih bolj priležeta sok ali voda, poleg tega športniki ne želijo uničiti svojega napredka z alkoholom. Ne posmehujte se mu, če si raje privošči pomarančni sok.

  • Všeč so mu ženske glasbenice

Morda ni le za električne kitare in bobne, ampak rad prisluhne tudi umirjenemu ženskemu glasu. Tega si ne upa izdati, saj bi lahko izpadlo preveč ženstveno. Vendar s tem v resnici ni nič narobe. ceni tudi ženske glasove in ga zanima širši spekter glasbe kot njegove prijatelje. Tega se vsekakor ni treba sramovati.

Preberite tudi: