To je najbolj gibčna radijka v Sloveniji

To je najbolj gibčna radijka v Sloveniji (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
20. 10. 2020 Promocijsko sporočilo

Simpatična pevka in voditeljica jutranjega šova na Hitradiu Center Anabel je pravi vir energije. Za svojo kondicijo in vitko postavo pa poleg veganske prehrane skrbi tudi z gibanjem. Z energično pevko, ki dokaze o svoji gibčnosti občasno deli tudi na svojih družabnih omrežjih, smo se pogovarjali za naš portal.

Poglejte, kaj je povedala v intervjuju. 

Anabel, kako vzdržuješ svojo kondicijo?

Moja najljubša rekreacija, s katero se ukvarjam že od malih nog, je planinarjenje. Moj ati je namreč predsednik lokalnega planinskega društva, zato zelo pogosto hodimo v hribe. Najraje hodim na Veliko Planino, da je na  vrhu še  ena kravica več (smeh). Letos sem z atijem planirala tudi vzpon na Triglav, ampak nama ni uspelo. Nisva našla časa, potem je bila tu še karantena. No, sem pa prepričana, da bom nekega dne postala prava Slovenka in se bom fotkala poleg Aljaževega stolpa. Vem, da zmorem. 

Kateri pa je bil tvoj zadnji vzpon?

Moj zadnji pohod je bil na Debelo Peč, na lep sončen dan konec septembra. Skratka, če se slučajno zgodi, da nam bodo zaradi situacije s korona virusom zaprli telovadnice, ne bom preveč trpela, saj se precej raje gibam na svežem zraku.

S športom pa si se tudi profesionalno ukvarjala?

Ja, tako je. Pri šestih letih sem začela trenirati gimnastiko, nekaj let za tem pa sem šla v bolj plesne vode.  12 let sem trenirala jazz balet.

Zakaj pa si nehala?

Nehala sem v srednji šoli, ker se mi je ravno  takrat začela odpirati glasbena kariera. Treninge sem že tako težko usklajevala s šolo, ko so se začeli še nastopi in tekmovanja, pa je bilo vsega preveč. Morala sem se odločiti med plesom in petjem in izbrala sem petje. Moram pa priznati, da me zadnje čase ples vedno bolj mika. Pogrešam ga. No, saj zjutraj v kopalnici, z mačkom v roki še vedno plešem.

Kaj ti je dal šport?

Šport mi je dal občutek za koordinacijo na odru, tudi dovolj kondicije imam, da lahko brez težav pojem in plešem hkrati. Je pa res, da mi ta kondicija malo šepa, ker zadnje čase ni več toliko nastopov. J

Se v prostem času ukvarjaš še s kakim športom?

Zelo rada prakticiram jogo, da se malo raztegnem. To mi je verjetno ostalo še od plesa, kjer smo se vedno pošteno raztegovali.

Par asan naredim celo že navsezgodaj zjutraj v studiu, tako da začnem dan dobro pretegnjena in polna energije. Sem se pa želela to jesen vpisati tudi na ples ob drogu, a mi še ni uspelo.

To, da rada telovadiš, je jasno. Pa šport tudi rada spremljaš? Za katere športnike navijaš?

Hm, tu pa sem malo slaba … Teh masovnih športov, kot so košarka, nogomet, sploh ne spremljam. Šele pred časom sem videla, kako izgleda Jan Oblak, in moram priznati, da me je tako navdušil s svojo simpatičnostjo, da bom morda še začela spremljati nogomet.

No, iz istega razloga sem se začela navduševati tudi nad Formulo 1, kjer me je očaral Daniel Ricciardo (smeh). Vem, športa se ne spremlja samo in izključno zaradi izgleda tekmovalcev, ampak mene sta fanta pritegnila … No, da ne bom izpadla kot popolna športna ignorantka … Ko sem še sama trenirala, sem zelo rada spremljala umetnostno drsanje in gimnastiko. Vedno sem si namreč želela biti gibčna in spretna kot drsalke in gimnastičarke. Vem, koliko truda, treninga in odrekanj je za tem, zato jih izjemno spoštujem in cenim. Sama sem bila veliko prelena, da bi mi kaj takega uspelo.