V novo leto vstopite brez obžalovanj!

V novo leto vstopite brez obžalovanj! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 1. 2018

Ko se spominjate preteklega leta, z grenkim priokusom verjetno pomislite tudi na vse zamujene priložnosti in stvari, ki jih niste uspeli narediti. Da boste tokrat zares ravnali drugače, upoštevajte nekaj nasvetov.

1. Postavite prioritete. Pripravljenost pomagati je lepa lastnost, ki jo pridno uporabljajte, ko gre za vaše prijatelje in bližnje. Vendar ne pozabite nase! Ko ste zasuti z delom ali ste končno dočakali vikend, ko se lahko malce sprostite, ne odpovejte načrtov, ker ne morete zavrniti prijatelja. Predlagajte drugo rešitev ali ponudite pomoč kasneje. Vsi bodo razumeli, ko si boste hoteli nameniti nekaj časa.

2. Počistite vse zamere in prepire. To vas ovira pri napredku in škoduje samo vam. Ne potrebujete dodatnega stresa, verjetno se tudi ne spomnite več, zakaj ste na nekoga jezni. Dajte ljudem novo priložnost, da se pokažejo v svoji najboljši luči. Kdor vas ponovno razočara, pa očitno ni vreden vaše družbe.

3. Skrbite za svoje zdravje. To ni nekaj, kar lahko preložite na jutri, ker trenutno nimate časa za vadbo in pripravo zdravih obrokov. Telo vas bo hitro opozorilo, ko boste zanemarjali zdravje. Obratno pa se bo zgodilo, ko si boste namenili dovolj pozornosti. Imeli boste dovolj energije tudi za stvari v prostem času in počutje bo na splošno boljše.

4. Izogibajte se stresnim situacijam. Velikokrat smo razdraženi zaradi stvari, ki se nas v resnici ne tičejo. Svoje težave rešujte sproti in se skušajte o vsem mirno pogovoriti, dramam, pri katerih ne morete ničesar popraviti, pa pomahajte v slovo. Presenečeni boste, kako srečno je lahko življenje, ko se nehate obremenjevati z nepotrebnimi stvarmi.

5. »Prečistite« svoj krog prijateljev. Pet ljudi s katerimi preživite največ časa, vplivajo na vaše vedenje. Zato je pomembno, da se obdate z osebami, ki vas spodbujajo in ob katerih se počutite dobro. Tistih, ki spodkopavajo vaše delo in vas le kritizirajo, ob sebi ne potrebujete.

6. Ne bojte se napak. Prej ali slej boste padli, vendar naj vas to ne zaustavi pri doseganju ciljev. Iz izkušnje se skušajte naučiti česa, kar vam bo prišlo prav kasneje. Le tako boste postali uspešnejši in razširili območje udobja.

7. Ne zanemarite svojih želja. Česa si že od vedno želite, a nikoli niste prav zares začeli delati na tem? Vsi imamo takšne cilje in (pre)pogosto se zgodi, da ostanejo neuresničeni. To leto naredite seznam. Razvrstite želje glede na pomembnost in zraven naredite preprost načrt. Če na primer že dolgo želite potovati po Evropi, natanko določite, katere države hočete obiskati in to uskladite s finančnim stanjem. Preglejte cene kart in preverite, v katerem letnem času se najbolj splača potovati. Pri tem upoštevajte tudi število prostih dni, ki jih lahko dobite v službi. Ko boste pred seboj imeli vsaj delen opis poti, boste bolj verjetno začeli stopati po njej.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri