V resnici je čudovito! Kako preživeti popoln petkov večer, sam s sabo!

V resnici je čudovito! Kako preživeti popoln petkov večer, sam s sabo! (foto: profimedia) profimedia
29. 5. 2020

Razmere se počasi umirjajo, na ljubljanskih ulicah je počasi zaznati vrvež, lokali odpirajo svoje terase, a vseeno, virus je še vedno med nami. Ne prenaglite se s takojšnjim druženjem, zato bo, verjemite, še veliko priložnosti. Ponujamo vam ideje, kako preživeti majski petkov večer v lastni družbi.

Ustvarite prijetno  atmosfero
profimedia

Vam neodprt paket dišečih svečk že leto dni stoji v predalu? Sedaj je čas, da ga odprete. Svečke delujejo pomirjujoče in pričarajo romantično vzdušje. Zavrtite sproščujočo glasbo, zatemnite prostor in se prepustite vonju, ki vas bo popeljal v čarobne kraje.        

Preizkusite se v kuhanju posebnih jedi

Iz knjižne police potegnite že zaprašeno kuharsko knjigo, ki že vrsto let čaka na vašo kuhalnico. Izberite recept, ki je vašim očem mikaven in ob katerem se vam pocedijo sline. Ne izberite vašega klasičnega recepta za testenine, ki ga znate že na pamet! Vzemite si čas in uživajte v pripravi ter kuhi. Poskrbite tudi za lično serviranje, naj ne bo noben detajl prepuščen naključju. Seveda pa lahko naročite tudi svojo najljubšo pico ali tajsko hrano.

Nazdravite s koktajlom
profimedia

Med kuho si za osvežujoč aperitiv privoščite opojni požirek penine, ki ji lahko dodate še svež pomarančni sok - temu zelo priljbljenemu koktajlu se reče mimosa, ki je popolna poletna pijača. Seveda si privoščite pijačo po svojem okusu, samo da uživate. Ne pozabite na slovenska vina in slovenske penine.

Večer zaključite z dobro knjigo, glasbo ali serijo na Netlixu
Photo on Unsplash

Po večerji, ko bo vašim brbončicam zadoščeno, se ogrnite v vašo najljubšo odejo in v roke vzemite knjigo, s katero že dolgo odlašate. V nadaljevanju večera, se s knjigo premaknite v posteljo, zagotovo vas bo ponesla v sladek in globok spanec ... Če imate Netflix, vam priporočamo špansko serijo Valeria ali ameriško Sweet Magnolias. Sprostite se in uživajte, nikoli ne veste, kdaj boste imeli spet miren petek sami s seboj.