13 znakov, da preveč razmišljate

13 znakov, da preveč razmišljate (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2017

Razgibavanje možganov je nujno potrebno za osebno rast in mentalno kondicijo. Dokler ne pričnete pretiravati. Preverite, ali svoje možgane preveč obremenjujete in bi jim morali privoščiti oddih.

Vedno razmišljate, ali ste sprejeli pravo odločitev. Morda bi morali narediti drugače? To ne izkazuje samozavesti in prepričanja vase. Stojte za svojimi odločitvami in raje poiščite dobre argumente zanje.

Ponovno analiziranje stvari. Ne načenjajte živcev ostalih, ker čutite potrebo, da je stvari treba premisliti še stotič. Izid bo tudi tokrat enak, pa naj vam bo to všeč ali ne.

Pričakujete najslabše. Pretiravanje ni zdravo in to velja za obe strani. Če ste se potrudili, zaupajte vase in pričakujte dober rezultat. Če pa ni vse v vaših rokah, vam manjka zaupanje v soljudi.

Borite se z nespečnostjo. Možgani ponoči potrebujejo počitek, da zjutraj lahko pričnejo delovati s polno paro. Razmišljanje o preteklem ali jutrišnjem dnevu zaključite preden zlezete v posteljo.

Sovražite sprejemati odločitve. Gotovo boste izbrali napačno in vas bodo ljudje kritizirali, kajne? Vsakomur se je že zgodilo, da se je odločil narobe in čutil posledice. Nismo popolni, zato se je motiti človeško.

Želite, da se nekdo odloči namesto vas. To je vaše življenje in slej ko prej boste morali sprejeti odgovornost. Naučite se sami sprejemati odločitve, začnite z majhnimi stvarmi.

Pogosto obžalujete. Stvari se zgodijo in z obžalovanjem ne boste ničesar popravili. Premislite, ali lahko naredite kaj, da popravite razplet in ali je sploh vredno vaših živcev.

Ne morete izpustiti stvari in oseb iz življenja. Resnica pa je, da vas to le ovira. Včasih je težko, vendar ni konec sveta, če niste zmagali v razpravi, ali ste iz življenja pustili »prijatelja«, ki to ni bil.

Stvari jemljete preveč osebno. Svet se ni zarotil proti vam in vsaka beseda, ki jo izrečejo ljudje okrog vas, ni namenjena temu, da vas prizadene.

Ste perfekcionist. Ne želite zaključiti, preden ne bo vse popolno. Pravilno je, da se pri svojem delu potrudite, vendar ne pretiravajte. Ko že petič pregledujete, ali ste zavese obesili povsem naravnost, odnehajte.

Kritizirate sami sebe. Premislite, v kakšni luči vas bodo videli ljudje. Če izpostavljate le svoje slabe strani, vam nihče ne bo zaupal. Zagotovo se v vas skriva mnogo dosežkov in ne dopustite, da se pozabljeni nabirajo v nekem kotu.

Nikoli niste povsem sigurni. Nesigurnost razjeda vaše počutje in posredno tudi zdravje, saj se nenehno počutite napeto ter živčno. Sprostite se in pokažite malo zaupanja do sebe.

Počutite se, kot da ne morete izklopiti možganov. Kar je tudi res, saj nenehno razmišljate, analizirate, premlevate ... Nikoli se nimate priložnosti sprostiti in naspati. Utrujeni boste delali veliko slabše, zato vsaj razmislite o sprostitvi.