Čaji na poti

Čaji na poti (foto: Promocijski material) Promocijski material
14. 12. 2012

Prijetno presenečneje. Novo in drugačno ... Za vse, ki ne pijete kave, a se želite osvežiti, pogreti ali odžejati. In za vse, ki ste vpeti v hiter ritem sodobnega življenja.

Čaj na poti

»Čaj na poti« je novost blagovne znamke čajev 1001 CVET. Posebnost izdelka je v inovativnosti – lastnem razvoju pokrovčka, na katerem je pritrjena čajna filter vrečka skupaj s palčko, ki omogoča, da si pripravite čaj po lastnem okusu. Vse, kar še potrebujete, je lonček z vročo vodo in nato se le prepustite uživanju »čaja na poti«.

V ponudbi čajev bo zagotovo prav vsak našel svoj priljubljen okus.

Izbirate lahko

Planinski čaj

Ponuja uživanje v originalni slovenski zeliščni mešanici, ki je plod lastnega razvoja in med Slovenci najbolj priljubljen okus čaja. Planinski čaj vas pozimi prijetno ogreje, v drugih letnih časih pa prijetno osveži. Odličen je brez dodatkov, posebno prijetno pa mu okus dopolnjujeta med in limona.

Ali ste vedeli, da:

  • čaj in marmelada iz plodov črnega trna povečujeta tek in
  • da je lipovo cvetje znano po tem, da spodbuja potenje.
Gozdne skrivnosti

Odličen sadni okus priljubljen v slovenskih družinah. Še posebno ga obožujejo otroci, saj jih opojni vonj in okus gozdnih sadežev odpelje v gozd, kjer se skrivajo prave gozdne skrivnosti. Poskusite odličen sadni napitek – topel ali hladen kot zdrav nadomestek za sok.

Ali ste vedeli, da:

  • so liste robide in maline v časih pomanjkanja uporabljali kot nadomestek za pravi čaj – s fermentacijo dobi čaj zaznaven okus po pravem čaju, ne vsebuje pa poživljajočih alkaloidov,
  • so bile robide v starih časih varovalno sredstvo proti zlim duhovom – z njimi so ljudje zadelali vhode v svoje hiše,
  • sveži plodovi črnega ribeza vsebujejo tudi do petkrat več  vitamina C kot limone.
Sočna breskev

Razvajajte se z osvežilnim okusom čajne mešanice mandarine, breskve in ameriškega slamnika. Napitek se prileže za žejo, užitek, osvežitev, pozimi ali poleti, tako topel kot ohlajen. Ker vsebuje vitamin C in ameriški slamnik, je zelo primeren v času gripe in prehladov.

Ali ste vedeli, da:

  • skodelica napitka zagotavlja 25 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina C,
  • je ameriški slamnik znan po tem, da povečuje odpornost prosti bakterijskim in virusnim okužbam,
  • je čajna mešanica odlično in zdravo nadomestilo za druge osvežilne pijače, ker ne vsebuje kofeina in sladkorja.
Zeleni čaj

Zeleni čaj, ki ga uvrščamo v skupino pravih čajev,  vas očara z edinstvenim okusom in bogato večtisočletno zgodovino. Domovini zelenega čaja sta Kitajska in Japonska. Čeprav gre za pravi čaj, torej lističe rastline Camellia Sinensis, se zeleni čaj zelo razlikuje od črnega, saj ob predelavi ni izpostavljen fermentaciji.

Ali ste vedeli, da:

  • je zeleni čaj, pripravljen na običajen način, izrazito grenkega okusa. Zato ga rajši pripravljamo tako, da sveže zavreto vodo ohladimo na 60–80 °C (pustimo stati 5–10 minut) in z njo v skodelici prelijemo filter vrečko. Po 2–3 minutah filter vrečko odstranimo in čaj, najbolje brez dodatkov, popijemo.
  • vsebuje kofein, a ga je v skodelici napitka manj kot v kavi.