Do energije z dinamično meditacijo

15. 1. 2009

Moderni človek se zaradi življenjskega stila sooča z nevrotičnostjo, poln je blokad in energetsko nepretočen. Dinamična meditacija je odlično 'zdravilo', saj sprejema našo nevrozo táko, kakršna je, in jo poskuša sprostiti. Osvobodi zablokirane energetske centre, ki začnejo na novo delovati. Če to energijo 3 mesece vsakodnevno odpirate, se v vas prebudi neskončni vir energije, ki vodi do popolnega osvobajanja, človek nikoli več ne more biti utrujen.

V društvu za osebnostni razvoj in proučevanje straih tradicij, kultur in znanj Bindu so tudi letos pripravili 3-mesečno vsakodnevno jutranjo dinamično meditacijo, ki jo bo vodil izkušeni mojster Bodin. Meditacija bo potekala vsak dan od 31. januarja do 24. aprila letos.

Dinamična meditacija ni nevarna tehnika, saj ima vodja popoln nadzor nad izvajanjem vseh udeležencev, ki jim je v tem času na voljo.

Kako deluje?

Za gibanje energije sta potrebni dve polarnosti, tako kot pri elektriki. Da bi elektrika lahko tekla, mora imeti pozitivni in negativni pol. Ta dva pola se med dinamično meditacijo ustvarita v energetskih centrih. Pretok energije med polarnostima je življenjska sila. Um deluje tako, da živi linearno. Zato vedno sprejme zgolj eno odločitev in pozabi na nasprotja.

Z odpiranjem našega lastnega energetskega potenciala se zgodi, da mi postanemo gospodar umu. Tako um izgubi primat, da se odloča samo za eno stvar, saj sam nikoli ne vidi dveh nasprotij (dobro-slabo, toplo-mrzlo). Dinamična meditacija se začne s katarzo, z odpiranjem zelo močne nam neznane energije in konča s tišino, s sproščenostjo in zelo udobnim občutkom, živeti v telesu brez napetosti.

Kako poteka?

Meditacija je sestavljena iz 5 delov, ki jih spremlja glasba, traja 60 minut.

1. faza, 10 minut: kaotično dihanje

2. faza, 10 minut: telesu se daje svoboda, da izrazi vse, kar je v njem

3. faza, 10 minut: s sproščenim telesom in dvignjenimi rokami se skače čim bolj visoko, pristanek na petah

4. faza, 15 minut: faza stop, v kateri človek zamrzne vse v sebi in opazuje energijo, kako se giba v njem. Faza tišine.

5. faza, 15 minut: z glasbo in igro izrazi vse, kar je v tebi. Svojo živahnost nosi prek celega dne.

Za več podrobnosti o meditaciji in izkušnji udeleženca kliknite tukaj!

Prijava: Po telefonu na številko 040 423 719 (Tadeja) ali po elektronski pošti na bindu@siol. net. Trimesečna delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav.