Drobni triki za več sreče v vsakdanu

Drobni triki za več sreče v vsakdanu (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
11. 3. 2015 Vir: Lisa

Nasmeh na ustnicah olajša življenje. Toda v vsakdanjem stresu nanj kar pozabimo. Z nekaj drobnimi triki vam pomagamo rešiti pozitivno razpoloženje

Nedeljski sprehod, crkljanje z dragim na kavču ali pa pohvala šefa – sreča se pojav­lja v različnih oblikah in pomenih. Verjetno vam je čisto vseeno, v kakšnih, le da pride in ostane. Z dobrim občutkom v sebi namreč živimo enostavno bolj zanosno in se lažje spopadamo z vsakdanjimi tegobami. Vsak od nas pa pozna obdobja, ko ni tako zelo enostavno ohraniti sreče. Stres v službi, doma ali pa z ljubim denarjem poskrbi za nekaj sivine. Ne pustite se ugnati! Sami lahko namreč vplivate na svoje občutke sreče in rešite pozitivno razpoloženje.

3 vprašanja in odgovori o sreči

Kaj je pravzaprav sreča?

Gre predvsem za subjektivno dobro počutje. Srečna oseba ima pogosto pozitivne občutke, zelo redko negativne. Živi tukaj in zdaj in vidi smisel v svojem življenju.

Kako naj postanem srečna?

Postaviti si je treba realne cilje, znati biti hvaležen, se izogibati primerjavam z drugimi, pokazati aktivno zanimanje za druge ljudi in skrbeti za lastno telo.

Kaj so največji trenutki sreče?

To pa morate odkriti sami. Za nekatere je to rojstvo otroka ali pa denimo poroka. Le pobrskajte pri sebi – zagotovo boste našli vsaj enega.

Veselo čez dan

Oblike sreče

Sreča se ne kaže zgolj v obliki glasnega vriskanja in veseljačenja. Lahko je le zadovoljen nasmeh, olajšan vzdih ali pa le tiho občutenje dobrega počutja. Najdite svojo obliko zadovoljstva in se je držite.

Nasmeh osrečuje

Že večkrat je bilo dokazano, da lahko nasmeh izboljša razpoloženje, saj naše telo vpliva tudi na našega duha. Kar smejte se, tudi če vas nihče ne gleda. Po svetu se sprehajajte vzravnano in z dvignjeno glavo. Videli boste: vaše razpoloženje se bo izboljšalo v trenutku.

Dobri do samih sebe

Ne postavljajte si previsokih zahtev in ne bodite preveč kritični do svojega dela. Tako boste namreč izpred oči izgubili, koliko ste že dosegli. Namig: pišite dnevnik dobre volje in napišite, kaj vas je nekega dne navdušilo, zakaj se imate radi in zakaj je vaše življenje tako lepo.

Kratki premori

Ali imate ob vsakdanjem stresu sploh dovolj časa za stvari, ki vas osrečujejo? Najdite si čas, ko se boste lahko umirili in se poglobili sami vase. Poskusite, da približno pet minut ne boste počeli prav nič.

Veselje dajanja

Veste, kaj je še lepše od prejemanja? Da poskrbite za veselje nekoga drugega. Kdor ljubezen in srečo deli tudi z drugimi, bo tudi sam nekoliko bolj srečen.

Glasba za dobro voljo

Za ples, sproščanje in sanjarjenje
  1. On the top of the World: Imagine Dragons – da kar zapojete zraven. In kar rjovite in skačite po prostoru.
  2. Easy: Lionel Richie – za sproščanje. Pesem za prijetna nedeljska jutra.
  3. Hakuna Matata: Levji kralj – za pozabo na skrbi.
  4. Lucky Day: Sasha – za pogum. Dan je lep in le počakajte, kaj vse bo še prinesel.
  5. The Lazy Song: Bruno Mars – za lenarjenje. Zaslužili ste si odmor.
  6. Here Comes the Sun: Beatles – da kar zažarite od sreče. In sicer kot za stavo.
Značke: sreča