Izšla je poletna priloga Aktivni!

14. 6. 2013

Veliko zanimive vsebine za aktivne ljudi! Prilogo Aktivni najdete v revijah Lisa, Story, Cosmopolitan in Avtomagazin!

Iz uvodnika nove priloge

Gibanje potrebuje mirovanje

Gibanje potrebuje mirovanje, tako kot dan potrebuje noč, levo potrebuje desno, praznost polnost, napetost sprostitev ... To je eden izmed temeljnih naravnih zakonov.

Nobena od skrajnosti torej na dolgi rok ni dobra, ker izloča svoje nasprotje in s tem ruši ravnovesje. Tako je gibanju treba dodati ravno prav mirovanja in obratno – počitek mora vsebovati ravno pravo mero gibanja, da je ohranjeno ravnovesje.

Napetost potrebuje sprostitev

Pred nami je poletje – čas za upočasnitev, umiritev in predvsem priložnost za globinsko sprostitev napetosti, ki jih čez leto doživljamo pri vsakodnevnem pehan­ju za lastnimi koncepti sreče.

Poletje je čas za počitek, ležernost in lenobnost, ki je, mimogrede, eno od naravnih stanj človeka in vir naše največje kreativnosti. Trenutki, ko ne počnemo nič, so prav tako nujni za naše zdravje, dobro počutje in notranje ravnovesje, saj uravnovešajo naše aktivno delovanje.

Strokovnjaki priporočajo tritedenski dopust vsaj enkrat na leto in več krajših in izpostavljajo vsaj štiri prednosti letnega dopusta: na dopustu obnavljamo svojo življenjsko energijo (več o njej na strani 4), izboljša se naše čustveno razpoloženje, kar dokazano vpliva na večje število pozitivnih misli in posledično na naše zdravje (več o vplivu optimizma in pozitivnih čustev na zdravje na strani 20), dnevi brez računalnika, mobilnika in avtomobila so za sodobnega človeka pravzaprav nujna antistresna terapija (kako se celostno lotiti stresa, pa na strani 40).

Sodelavci spletnega portala aktivni.si vam za to poletje želimo čim daljši pobeg iz diktature vsakdanjih aktivnosti, dober počitek in veliko veselja pri tistem, kar zares radi počnete, pa čez leto nimate časa. 

Vesna Fister, urednica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri