Kaj morate, glede na astrološki znak, v življenju opustiti?

Kaj morate, glede na astrološki znak, v življenju opustiti? (foto: Profimedia) Profimedia
1. 7. 2021

Kulturni antropologi bi potrdili, da nam je vzgoja zapisala miselno matrico, ki nas vodi skozi življenje, a svojo besedo k temu pristavljajo tudi astrologi. Ti pravijo, da za vsako nebesno znamenje obstaja neka malenkost, z opustitvijo katere bi si neverjetno olajšali vsakdanjik. Preverite, kaj naj bi bilo tisto, kar zavira vas.

Vodnar

Vodnarji v svojih neskončnih zmožnostih čutenja in sočustvovanja hitro pozabite, da niso vsi ljudje emocionalno tako razviti kot vi. Da nimajo vsi prav takšne sposobnosti empatije in razumevanja za sočloveka.

Zato bi vodnarji morali opustiti pričakovanje, da bo vsem okoli vas enako mar kot vam. Razumeti morate, da ste v svoji radodarnosti z razumevanjem in pozornostjo posebneži in da boste zato v odnosih skorajda vedno bolj emocionalno investirani in predani kot partner. Ampak to ni ovira. To ni motnja. To je dar, dragi vodnarji.

Ribi

Za vsesplošno boljše počutje in lažje spanje, ribe čim prej popustite pri svojih nenehnih dvomih, sploh tistih, ki jih imate o sebi.

Razumemo, da je takšna sprememba za vaš analitični um izredno težka, a nenehno obremenjevanje s podrobnostmi vam lahko prične zavirati ustvarjalnost in voljo do življenja. Vaša težava je, da sicer prejmete ogromno komplimentov, ampak jih vse preslišite (in pozabite), zapomnite pa si vsakršno kritiko. Začnite si zapisovati, kaj vse lepega ljudje o vas povedo, in to uporabite kot vir spodbude za naprej.

Oven

Avanturisti, najbolj zadovoljni v popolni neodvisnosti, v osebni svobodi, ko vas nič na tem svetu ne ovira na vaši življenjski poti. Vendar pa imate ovni obenem težave z rutino in fokusom.

Zato bi vam prišlo nadvse prav, če bi opustili idejo, da je vaše življenje živopisen hollywoodski film, v katerem se vsak dan podajate na nove pustolovščine, doživljate vedno nove izkušnje in se soočate z vedno novimi izzivi – ker vam sicer nemudoma postane dolgčas. Opustite idejo, da bo vsak naslednji dan bolj zanimiv kot prejšnji, in poiščite srečo tudi v čisto rutinskih, vsakdanjih trenutkih.

Bik

Zvestim, racionalnim in trmoglavim bikom bi bilo v življenju veliko lažje, če bi opustili prepričanje, da vas vsaka oseba, ki se vam približa, želi ukrotiti in vam odvzeti nujno potrebno svobodo in neodvisnost.

Opustite strah, da se bo vsak odnos spremenil v partnerjevo zahtevo po neprestani pozornosti. Ljubezen namreč obstaja tudi brez potrebe po spreminjanju svojega bistva in svojih načel, vendar morate biti za takšno ljubezen odprti, brez vašega ciničnega zamahovanja z rokami, češ da vam pa že ne bo nihče pameti solil.

Dvojčka

Vaša večna težava je, da se ne morete odločiti, na katero od neštetih stvari, ki vas zanimajo, bi se osredotočili. Včasih se ta neodločnost prevede tudi v ljubezen – tako ste lahko en dan zaljubljeni v eno osebo, že naslednji dan pa v drugo. Bežeča pozornost pa je pri številnih dvojčkih tudi vir občutka krivde. A ne poslušajte tistih, ki vam pravijo, da se morate zasidrati v odločitve.

Opustite občutek krivde za to, kar ste, saj se prav v tej vaši razvejani predanosti tisočerim stvarem skriva vaša največja moč – strast. Strast do številnih stvari, do življenja, do ustvarjalnosti. Pri tem pa ni pomembno, kaj si mislijo drugi.

Rak

Raki ste znani po tem, da znate odpreti svoje srce in podati neizmerno ljubezen, vendar je to obenem izredno ranljiv položaj, v katerem vas ljudje lahko hitro prizadenejo. Zato vas tisti, ki vam vaše brezpogojne ljubezni ne znajo ali nočejo vrniti, kot zadušljiva bolečina udarijo naravnost v srce. In tega potem zlepa ne pozabite. Čeprav bi morali.

Raki morate pozabiti na ljudi, ki so vas prizadeli, ki vas niso ljubili ali pa vas niso razumeli. Opustite te spomine, ki vas razjedajo in začnite gledati v prihodnost.

Lev

Za leve bi bilo nadvse osvobajajoče, če bi opustili potrebo po tem, da ste neprestano cenjeni in hvaljeni.

Resda prek teh pohval in občudovanj drugih ohranjate svojo samozavest, kar je seveda popolnoma razumljivo, celo naravno, a postane obremenjujoče in zavirajoče, če je to nujno potrebno, da se svet zdi smiseln in vaši dosežki vredni omembe. Svojo samopodobo se naučite graditi tudi na lastnem dojemanju uspehov, ne le na odzivih in pohvalah drugih. Če drugi ne ponujajo aplavza, še ne pomeni, da dela niste dobro opravili.

Devica

Perfekcionisti, zaljubljeni v svet, ki je lično pospravljen v razumljive tabelice in urnike.

Device opustite prepričanje, da mora biti vse utemeljeno, načrtovano in urejeno, da lahko normalno deluje. Prepričati se morate, da popolnost lahko izvira iz spontanega. Da se ni treba za vsako druženje za kratko kavo dogovoriti en teden v naprej. Spontanost je zdrava, ker včasih priložnosti zahtevajo, da jih zgrabimo takrat, ko se pojavijo – brez vnaprejšnjega načrtovanja.

Tehtnica

Tehtnice ste izjemni prijatelji. V čustveno napornih trenutkih znate biti racionalna opora, obenem pa tudi ob popolnoma razumskih nasvetih ostanete empatični in razumevajoči. A to ima svojo ceno. Na svoja pleča vse prevečkrat prevzemate čustvena bremena drugih. Naenkrat živite obremenjeni s svojim življenjem in življenji ljudi, ki jih imate radi. To vas izčrpava.

Opustite tuja bremena in svoje lastno življenje postavite v ospredje.

Škorpijon

Pri odprtih, komunikativnih in strastnih škorpijonih je recept za lahkotnejši jutri zelo enostaven: opustite potrebo po tem, da imate vedno prav.

Razumemo, da obožujete trenutke, ko prepir zmagoslavno zaključite z nedvomno najboljših argumentom, a če pri tovrstnih zmagah za seboj puščate pogorišče odnosov, potem v resnici ne zmagujete. Prepir se lahko včasih konča tudi s kompromisom.

Strelec

Strelci ste mojstri spogledovanja. A prav to pretirano spogledovanje je nekaj, kar bi bilo smiselno opustiti.

Čeprav ste v tem neverjetno dobri, vaš nenehno bežeči pogled ni najbolj prijazen do čustev oseb, ki jih imate ob sebi. Naj se zdi spogledovanje še tako nedolžno, tu in tam je prav, da imate oči samo za osebo, ki sedi nasproti vas.

Kozorog

Kozorogi bi morali opustiti svoj hladni, racionalni oklep, s katerim se zaletavate v vsak, še tako emocionalno podkrepljen argument.

S popolnoma razumskimi pristopi se ne da rešiti čisto vsake težave, včasih je treba razmišljati s srcem. Sploh v romantičnih odnosih, kjer bi se kozorogi morali še toliko bolj zavedati, da ni vsako neprijetno dejanje rezultat nekega skrivnega načrta, s katerim vam vsi okoli vas poskušajo pokvariti dan.

Preberite še: