25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako ostati srečni in zadovoljni v vsaki situaciji

Kako ostati srečni in zadovoljni v vsaki situaciji (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2017

V življenju slej ko prej naletimo na situacije, ki se nam zdijo brezizhodne. Ugasne še tisti majhen plamen upanja in najraje bi se skrili v temen kot ter čakali, da gre vse mimo nas. Namesto tega, se naučite izžarevati zadovoljstvo in veselje v vsem, kar vas doleti.

Osredotočite se na druge

Ko se osredotočimo na druge, postanemo manj sebični in nimamo časa razmišljati le o svoji koristi ter morebitnih problemih, ki to sploh niso. Ljudje, ki imajo v svojem življenju veliko prostega časa, določenim stvarem (tudi negativnim) dajo večji poudarek in iz njih naredijo večjo dramo kot tisti, ki za to enostavno nimajo časa.

Pomembno je tudi ohranjanje in negovanje prijateljskih odnosov. To lahko storite s »staromodnim«, a nič manj pozornim pismom, načrtovanjem zmenkov za kavo in druženje ter telefonskimi pogovori. Resnično se potrudite biti dober poslušalec in pokažite zanimanje za njihovo življenje ter jim dajte vedeti, da vam je mar.

Obdajte se s pozitivnimi ljudmi

Sčasoma postanemo podobni petim ljudem, ki so nam najbližji. To pomeni, da se moramo obdati s pozitivnimi ljudmi, ki dobro vplivajo na naše življenje. Dejstvo je, da si ne moremo izbrati družine in situacije, v kateri se trenutno nahajamo, vendar se lahko odločimo omejiti negativne in škodljive vplive.

Bolj kot se boste osredotočali na zadovoljstvo in iskanje majhnih stvari, ki vas navdušujejo, lažje boste k sebi pritegnili podobne ljudi. Če trenutno v življenju nimate nikogar podobnega, je še toliko bolj pomembno, da pričnete iskati nove prijatelje in ostanete srečni tudi, ko zapade dež.

Zavedajte se, da ste pomembni

Razlog zato, da veliko posameznikov ni zadovoljnih s svojim življenjem, ne tiči le v okoliščinah in naključjih, ki jih obdajajo, ampak v tem, da se ne zavedajo, kako pomembni so. Zlahka se počutimo manj vredno, neljubljeno in žalostno, če srečo iščemo v predmetih. Naslednjič se spomnite na vse, ki vas brezpogojno ljubijo. In zagotovo imate v svojem življenju vsaj eno takšno osebo. Le ozreti se morate naokrog in jo najti. Vaše delo resnično šteje in nimate razloga, da se počutite manj vredno kot ostali.

Ustvarite dnevnik hvaležnosti

V svoji glavi, ali pa tistega pravega s platnicami in listi. Pred spanjem pomislite na 3 do 5 stvari, ki so se zgodile tisti dan in ste za njih hvaležni. Zagotovo obstajajo, le dobro morate premisliti. Zapišite jih v dnevnik ali svoj spomin in bodite zadovoljni, da so doletele ravno vas.

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri