Kako smeh v resnici vpliva na vas?

Kako smeh v resnici vpliva na vas? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2021

Že naše babice so govorile, da je smeh pol zdravja. Ali je v tem tudi kaj resnice? Preverite, kako smeh v resnici vpliva na vaše zdravje in počutje!

Smeh spremeni vašo držo

Kadar se smejete, se vaše mišice sprostijo, kar je še posebej koristno v primerih, ko se počutite utrujeni, zategnjeni in kadar čutite bolečine v mišicah. Prav tako se spremeni vaša celotna drža. Na videz delujete veliko bolj sproščeni, zabavni in pozitivno naravnani. Ljudje bodo raje pristopili do vas in vas ogovorili, kar vam lahko pripelje tudi nova spoznanja.

Smeh povezuje ljudi

Prijatelji in partnerji imajo pogosto podoben smisel za humor, saj je smeh izjemno pomemben del odnosov. Preko smeha se ljudje zbližejo in še bolj povežejo. Smeh vam lahko pripelje bolj kvalitetne in izpolnjujoče odnose.

Smeh izboljša počutje

V obdobjih, ko se veliko smejete, se počutite bolj samozavestno. Stvari vas kasneje iztirijo in tudi ob težjih izzivih ste bolj suvereni in imate občutek, da zmorete vse. Napolnjeni ste s pozitivno energijo, kar se pozna na prav vseh področjih v vašem življenju.

Smeh znižuje nivo stresa

Ko se znajdete v težkih, napetih in stresnih situacijah, vam smeh lahko pomaga. Poiščite nekaj, kar vas bo spravilo v smeh, tudi če samo za trenutek. Smeh lahko pomaga celo takrat, ko občutite fizično bolečino.

Seveda je v življenju pomembno ravnovesje. Tako, kot je pomembno, da se znamo nasmejati, je pomembno tudi, da smo resni takrat, ko je to potrebno. Vseeno pa se potrudite, da v svoje življenje vnesete dovolj smeha in dobre volje.

Značke: humor smeh