Kakšna hrana najbolj ustreza posameznim horoskopskim znamenjem?

11. 11. 2015
Deli
Kakšna hrana najbolj ustreza posameznim horoskopskim znamenjem? (foto: Profimedia)
Profimedia

Če zvezde vplivajo na naš značaj in na našo usodo, zakaj ne bi potem vplivale tudi na naš okus? Katera hrana in katere začimbe so primerne za vaše astrološko znamenje in vaše najbližje?

Vsakdo izmed nas želi uživati v življenju in hrana ni pri tem nikakršna izjema. Čeprav naj bi bili predstavniki bikov tisti, ki se najraje ukvarjajo s kulinariko, je v resnici prav vsako znamenje nagnjeno k razkrivanju hranljivih in slastnih skrivnosti, ki jih občasno pripravimo v kuhinji.

Če razmišljate o pripravi predpraznične ali celo praznične večerje, preverite, katere jedi bodo najbolj navdušile vaše goste.

Oven

Oven prisega na močno začinjeno in pikantno hrano, zato bodo v njegovi omarici z začimbami vedno čili v prahu, črni poper, po možnosti nezmlet, in ostra rdeča paprika. Za izboljšanje okusa prisega na česen, origano, baziliko in podobna dišeča zelišča.

Za predjed mu postrezite s pekočo juho, ko gre za meso, pa se ne more upreti specifičnemu okusu jagnjetine, še zlasti ne tiste, ki ji v pekač doda še rožmarin in česen.

Med ovni boste precej težko našli zapriseženega vegetarijanca, če pa mu že morate skuhati večerjo, mu namesto s tofujem raje postrezite z jajčevci v pekoči omaki z rižem.

Posladkajte ga s tiramisujem ali pa z močnim kavnim suflejem.

Bik

Obožuje meso, solato, priloge, sladkarije ... Skratka, v slast mu bo šlo vse, kar boste postavili na njegov pogrinjek.

Obožuje različna zelišča, na njegovem domačem vrtu boste vsekakor našli luštrek, timijan, meto in drobnjak. Eno izmed teh zelišč, če že ne kar vseh skupaj, bo zagotovo uporabil za svoje priljubljene enolončnice in mineštre, zato mu lahko za predjed ponudite močno govejo juho z luštrekom in zeleno.

Povsem zadovoljen bo, če mu boste za glavno jed postregli s kuhano govedino, naravnost navdušen pa bo nad govejim filejem z artičokami, rukolo in popečenimi kruhki s sirom.

Brez jagod za posladek ne bo šlo. Če jim boste dodali še sladko stepeno smetano, pa bo sploh zadovoljen.

Dvojčka

Pri hrani prisega na že znane okuse, zato so začimbe, kot sta sol in poper, povsem dovolj zanj. Tudi z zelišči ne eksperimentira, tako da največ uporablja peteršilj ali majaron, všeč pa mu je tudi vonj sivke.

Če ga boste povabili na večerjo, bo malce bolj pogumen pri okušanju inovativnih jedi, zato mu lahko namesto s kokošjo postrežete z bučno juho ali pa mu za predjed ponudite kar mešanico različnih oreškov.

Za glavno jed bo piščanec v limonini omaki ravno dovolj pustolovski, da zbudi njegovo domišljijo, zraven pa obvezno ponudite njemu najljubši pečeni krompir in mlado berivko z balzamičnim kisom.

Dobra stara jabolčna pita, ki jo boste prelili z vaniljevo kremo, mu bo šla za posladek zelo v slast.

Rak

Rad ima posebne okuse in je iz sestavin, ki jih dobro pozna, vedno pripravljen pripraviti nekaj novega. Njegova kuhinjska omarica je zato polna eksotičnih in nam dobro znanih začimb, od timijana in kurkume pa do dimljene paprike in ingverja.

Kot se za njegovo znamenje spodobi, ima izredno rad morsko hrano, zato mu za predjed postrezite s polpetami iz rakovega mesa in tatarsko omako, za glavno jed pa s školjkami, pripravljenimi v omaki iz belega vina, česna in paradižnika.

Če je vegetarijanec, bo zadovoljen tudi z makaroni v slastni sirovi omaki, za sladico pa mu obvezno specite kaj res sladkega in po možnosti lepljivega, kot je kolač z datlji in karamelno kremo.

Lev

Je velik ljubitelj nenavadnih, eksotičnih začimb. Okusi limonine trave, cimet in rožmarin so kot ustvarjeni zanj, ko gre za sladice, pa ima rad vse, kar je pripravljeno z makom, rožičevo moko, cimetom ali pasijonko.

Če prihaja k vam na večerjo, ga presenetite s solato iz špinače, pomaranče in avokada, zraven pa obvezno ponudite še domač kruh s sončničnimi semeni.

Pri glavni jedi lahko izbirate iz vseh vrst mesa, najbolj pa mu bo šel v slast piščančji file z beluši in smetanovo omako, vegetarijanska izbira naj bodo špageti z omako pesto genovese, ki vsebuje zmleto baziliko, pinjole, olivno olje, parmezan in česen.

Če boste namesto pinjol zmleli orehe, bo še bolje. Sladica? Limonina pita z omako iz pasijonke!

Devica

Predstavniki devic ljubijo okuse, ki jih drugi navadno sovražijo. Janež in pehtran sta že dva izmed takšnih, radi pa imajo tudi kardamom in koper. Ne čudite se, če bodo njihove sladice vedno vsebovale začimbo ali dišavo, katere okusa ne boste mogli prepoznati.

Čeprav so pri kuhanju mahnjeni na prav vsako podrobnost, so precej neizbirčni gostje, zato jim za večerjo lahko postrežete s kakšno dobro korenčkovo ali pastinakovo juho. Tudi pri glavnih jedeh vam ni treba preveč komplicirati. Dobra stara krvavica s kislim zeljem in matevžem jim bo šla zelo v slast.

Pri sladicah prisega na bolj zdrave in manj sladke stvari. Ovseni piškoti z manj sladkorja, ki jih bodo namakali v turško kavo, bodo povsem zadostovali.

Tehtnica

Izbirčna in neodločna tehtnica bo poskusila marsikaj, toda v njeni omarici z začimbami ne bo velike izbire.

Na polici ima obvezno klinčke, ki jih zelo rada doda v različne vrste omak in kompotov, pa tudi timijan in meto z veseljem uporablja. Tam boste našli tudi česen v prahu, saj se svežega česna zaradi slabega zadaha raje izogiba.

Za večerjo ji postrezite z nečim, kar se zdi zelo prefinjeno, a je v resnici povsem preprosto. Za predjed pripravite tople kruhke in solato z veliko rukole in berivke, potreseno s parmezanom in s polivko, ki vsebuje balzamični kis, za glavno jed pa pečeno račko, ki ji boste dodali češnjevo omako s portovcem.

Namesto tradicionalne sladice bo najraje videla, če ji boste postregli s sirovo ploščo in grozdjem.

Škorpijon

Škorpijon je ljubitelj različnih začimbnih mešanic, s katerimi popestri okus mesa ali mesnih omak, juh in enolončnic.

Dobra stara začinka ali vegeta je zato vedno nekje v bližini. Sicer pa ima rad sladkasti okus šalotke in rdeče čebule, zato mu lahko za predjed postrežete s čebulnim kruhom s koromačevo kremno juho.

Ker ima izredno rad močne okuse, bo zelo zadovoljen z njoki ali testeninami v gorgonzolni omaki ali pa s kakšnim dobrim karijem z govedino ali s svinjino.

Najraje ima čokoladne sladice, zato lahko izbirate med preprostimi palačinkami s čokoladno kremo ali pa s čokoladnim suflejem ali peno.

Strelec

Janež, žajbelj, cimet, ingver muškatni orešek so strelčeve najljubše začimbe. Obožuje tudi vse vrste jagodičevja, zato mu za posladek obvezno postrezite z zavitkom iz jagodičevja ali pa z lahko sadno kupo, v kateri bo veliko svežih jagod, borovnic, malin ali robidnic.

Ker prisega tudi na olive, ga lahko z njimi presenetite za predjed, lahko pa mu pripravite tudi slastno paradižnikovo juho, ki jo bo jedel s popečenimi kruhki.

Za glavno jed lahko izbirate med izredno zdravim in okusnim popečenim puranom ali pa čebulno pito, ob kateri boste ponudili še inovativno toplo solato iz belušev in grenivke.

Kozorog

Predstavniki tega zemeljskega znamenja prisegajo na tradicionalne začimbe in neradi preveč eksperimentirajo. Zanimivo je, da imajo radi špinačo, ki je velikokrat precej osovražen obrok, vsem jedem pa radi dodajajo česen in timijan.

Če jim boste kuhali večerjo, se odločajte za močne visokokalorične jedi. Za predjed mu bo šlo v slast pecivo, pripravljeno iz bele moke in sira, zadovoljen pa bo tudi z gosto krompirjevo juho, ki ji morate dodati čebulo in poper.

Pri glavni jedi prisega na klasični stroganoff z govedino, v svojih sladkosnedih jedeh pa ima rad tudi kanček ruma.

Angleški kruhov puding z dobršno mero alkoholne arome mu bo izredno teknil, zadovoljen pa bo tudi s povsem preprosto ledeno kavo, v kateri bo obvezno malo ruma in seveda vaniljevega sladoleda.

Vodnar

Obožuje vse vrste eksotičnih okusov, zato so indijske začimbe in začimbne mešanice kot nalašč zanj. Če pride zgolj na obisk, mu ponudite napitek iz hibiskusa ali bezga, če bo prišel na večerjo, pa mu vsekakor morate pripraviti nekaj inovativnega in čim bolj eksotičnega.

Za predjed vam tako priporočamo pripravo zelene solate z rukolo, ki ji boste dodali japonski hren vasabi, svinjsko pečenko, ki jo boste spekli za glavno jed, pa obogatite z okusi suhega sadja in svežimi jabolki.

Zraven se bo prilegel tudi pečeni krompir, poskrbite pa, da bo ta pečen v gosji masti, ki močno spremeni okus in teksturo krompirja.

In sladica? Ker ima zelo rad rozine, mu lahko spečete okusen šarkelj.

Ribi

Ribe niso pretirane ljubiteljice začimb, imajo pa zelo rade vse vrste zelenjave, od kumar do krompirja. So velike ljubiteljice vsega, kar se da narediti iz buč, zato jih lahko za predjed navdušite s kruhom iz bučnih semen, ki ga boste postregli s pikantno bučno juho.

Za glavno jed jim obvezno pripravite ribe. Tun ali losos s preprosto zelenjavno prilogo bo najprimernejša izbira, lahko pa jih presenetite tudi s postrvjo in kuhanim krompirjem z blitvo. Pazite le, da krompir ne bo razkuhan, saj jih bo to precej odvrnilo od jedi.

Ko gre za posladek, imajo ribe izredno rade vse vrste sorbetov. Če boste limonini ali limetini piti dodali še sorbet istega okusa, bodo ribice zelo zadovoljne z vašo postrežbo.

Preverite še recept za Kinder Maxi King brez peke!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"