Poglejte si te neverjetno ganljive zgodbe, ujete v fotografijo (FOTO galerija)

1. 10. 2020 Promocijsko sporočilo

Čar fotografije niso le ujeti občutki fotografa v trenutku, ko pritisne na sprožilec, temveč tudi v zgodbi, ki jo fotografija pripoveduje in v čustvih zamrznjenjih v času. To so fotografije, ki ne potrebuje podnapisov.

Slika 1/9

Zaključil se je največji fotografski natečaj na svetu – Huawei Next Image 2020. Z več kot 1,19 milijona fotografij in udeleženci iz 120 držav. Po skoraj treh mesecih je končno prišel čas za razglasitev zmagovalcev.

Danec Sune Pedersen, eden od treh prejemnikov glavne nagrade, je fotografski objektiv uporabil za prikaz topline ganljivega trenutka rojstnodnevnega objema dedka in vnukov med pandemijo.

Po dolgih mesecih je prvič zapustil dom, pa vendarle je ločen s plastjo zaščitne plastike užival v posebno ganljivem trenutku. Pedersen je bil priča, ki je trenutek zabeležil s svojim pametnim telefonov in kasneje ganil vse, ki so fotografijo z naslovom »Objem« videli. 

»Fotografija Objem je dokaz globine zgodbe, ki jo fotografija lahko pripoveduje. Prikazuje namreč položaj, s katerim se soočajo ljudje po vsem svetu v času pandemije. Intimni trenutek v svetu, ki ga živimo, dokazuje, da še vedno potrebujemo topel človeški dotik ter stik s prijatelji, sorodniki in ljubimi osebami. Poiskati moramo nove načine izražanja ljubezni, pozornosti in naklonjenosti, da bi se izognili samoti in dokazali, da starejši niso osamljeni niti v teh težkih časih.« Steve McCurry, avtor legendarne fotografije »Afganistansko dekle«

Promocijski material | Huawei