Renesansa moških plaščev na pohodu!

Suknjič Kenzo, 990 €; hlače Kenzo, 349 €; športne copate All Star, 45 €; sončna očala Ray Ban, 165 €; majica Springfield, 29,90 €; klobuk Zara, 13,90 €; mikrofon Shure.  (foto: Aleksander Štokelj) Aleksander Štokelj
23. 11. 2008

Še pred kratkim smo se spraševali, zakaj lahko le ženske posegajo po tem ekstravagantnem oblačilu, zdaj pa vam sporočamo, da so meje med tem, kaj je moškemu občinstvu dosegljivo in kaj ne, porušene. Sodoben moški si upa spreminjati ustaljene norme in iti dlje. Krzneni ovratniki, kašmir in kakovostna volna so osnova tega magičnega kosa.

Dolžina? Klasični plašč naj se konča pod koleni, vsakdanji pa nad koleni.

Za koga? Za vse: športnike, poslovneže, študente ? plašč ne izbira generacij.

Kombiniranje? Na tisoč in en način: povrhu klasične moške obleke, pulija, puloverja in športne T-majice.

Zavedati se morate le tega, da obstajajo plašči za različne priložnosti. Ste pripravljeni na pohod v modno pravljico? Mi smo se tokrat podali v nadrealizem . .

Tukaj je nekaj osnovnih pravil, ki vam bodo pomagala rešiti se iz zagate, ko boste izbirali plašč, primeren postavi in priložnosti.

Materiali letošnje sezone

Medtem ko smo pri ženski modi vajeni cele palete materialov, so pri moških najbolj zaželeni tvid, ozkorebrasti žamet, volna in kašmir. Izbira materiala je odvisna tudi od globine vaše denarnice in tega, za katere priložnosti boste plašč potrebovali. Žamet in tvid sta primerna za vsakdanje obveznosti, volna in kašmir pa se dobro podata k strogo poslovnim in večernim kombinacijam.

Poslovno za vsak dan

Če zaradi službenih obveznosti še zmeraj prisegate na večno klasiko in se ne želite preveč poigravati z lastnim slogom oblačenja, se odločite za plašč, ki ravno še pokrije kolena, za piko na i pa lahko izberete krznen ovratnik.

Angleška sofisticiranost in uglajenost

Gotovo lahko sloge oblačenja razlikujemo tudi glede na narodnost. Medtem ko so Italijani drznejši, se hudomušni Otočani vselej odločijo za preverjeno in si ne upajo preveč stilsko poigravati. Angleži veljajo za kralje elegance. Sofisticiranost boste poudarili z izborom plašča s tankimi svetlejšimi črtami na temnejši volneni podlagi.

kultni na vsakem koraku

Tudi vam nošenje stroge poslovne obleke ni ravno pri srcu? Torej je plašč z vzorcem ribje kosti ali pa plašč iz žameta in usnja prava izbira. Predlagamo vam še, da se odločite za krzneno podlogo. Trendno in hkrati uporabno.

Naj kupim krzno?

Mi ga vsekakor pozdravljamo. Razlog: krzno je večno. Krznen plašč se ob pravilnem negovanju lahko prenaša iz roda v rod, kar je ekonomično. Ste v omari svojega dedka našli star krznen plašč? Obiščite najbližjega krznarja, da vam ga prekroji, in ga čim prej začnite nositi!

kreativni vodja: Aljoša Krošlin Grlj

foto: Aleksander Štokelj

ličenje in frizura: Maja Drab

model: Goran Puljić