Stvari, na katere se morate opomniti vsakič, ko nekdo dvomi v vas in vaš potencial

Stvari, na katere se morate opomniti vsakič, ko nekdo dvomi v vas in vaš potencial (foto: Profimedia) Profimedia
15. 5. 2022

Kadarkoli se boste lotili česa novega, se podali novim ciljem naproti ali v stopili v novo življenjsko fazo (služba, izobraževanje, podjetništvo …), se bodo našli posamezniki, ki bodo dvomili v vas in vas morda celo poskušali odvrniti od vaše odločitve. 

To lahko odvzame pogum, počutite se, kot da je težava v vas in da niste sposobni storiti prav ničesar. Vaš pogled na prihodnost postane črn. Pri tem pa pozabite na vse edinstvene stvari, ki jih lahko ponudite ali na spretnosti, ki jih lahko pravzaprav izboljšate. 

Tukaj je 6 stvari, na katere se lahko opomnite, ko vas kdo skuša odvrniti od tega, da bi dosegli svoj polni potencial:

1.

Ljudje, ki vas obsojajo in dvomijo v vas govorijo negativno, ker imate drugačen odnos do življenja in drugačno definicijo uspeha. In to težko sprejmejo.

2.

Verjamejo, da vaši pretekli neuspehi določajo, česa niste sposobni. In na neuspehe vas bodo zelo radi opomnili vsakokrat, ko boste spregovorili o svojih novih ciljih. Toda to, kar se je zgodilo v preteklosti, ne more določiti vaših neuspehov v prihodnost.

3.

Njihova mnenja niso ultimati in dejanske vizije prihodnosti, niti jih ne smete tako dojemati. Sicer boste dovolili, da njihova zagrenjenost in malodušje vplivata na to, kako se počutite, kar vas bo ustavilo. 

4.

Na koncu res ni pomembno, kako vas ocenjujejo. Pomembno je, da vi veste, kdo ste, kaj pomeni 'najboljša različica sebe', kaj ste storili, da ste rasli in kako so se ljudje ob vas počutili.  

5.

Vse v življenju se enkrat konča in ne bi smeli izgubljati časa, da bi ugajali tistim, ki dvomijo v vas in menijo, da niste vredni. 

6.

Ne potrebujete njihove potrditve ali dovoljenja ali moralne podpore, da začnete uresničevati cilje, za katere menite, da so bistveni za vašo izpolnitev in dolgoročno srečo. 

Ostanite radovedni. Bodite vztrajni. Poiščite ljudi, ki resnično verjamejo v vas. Naučite se čim več. Vendar sprejmite tudi napake. Spremenite toliko, kolikor je treba vsakič, ko boste doživeli neuspeh. Iz tega potegnite kar najboljše. Dovolite si rasti.

Povzeto po thoughtcatalog.com