Video: V dobri formi s telovadbo v vodi

Video: V dobri formi s telovadbo v vodi (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
5. 1. 2015

Gibanje v vodi deluje blagodejno na telo in duha. Ker v vodi čutimo le desetino telesne teže, se pri tem prijetno sprostijo sklepi, mišice in hrbtenica. Zaradi upora vode so vsi gibi nežni, harmonični, vendar hkrati zelo učinkoviti.

Voda je torej tisti medij, ki ima ogromno pozitivnih vplivov na naš organizem. Zato smo program telovadbe v vodi vključili tudi v Aktivni Aqua BODY vikend, na katerem bo tokrat tematika različnih praktično teoretičnih delavnic usmerjena v usvojitev znanj, ki jih potrebujete za naravno, neinvazivno razstrupljanje – ne zgolj fizičnega telesa, temveč tudi čutov. Zunanjost bo namreč popolna le, če boste ljubili najgloblje sloje svojega telesa.

Vendar pa za pravo in dolgoročno razstrupljanje celotnega organizma teoretično znanje ne zadostuje, zato vikend program vključuje tudi gibalni in sproščujoči wellness program. S posebnimi vajami v savni bomo pospešili izločanje strupov iz organizma, pospešili delovanje limfnega sistema in telo napolnili s potrebno vitalno energijo. Vse skupaj bo lažje doseči s spremljajočo zdravstveno frekvenco, s katero bomo odkrili spečo modrost svojega telesa.

AQUA BODY - veliko več kot vodna aerobika

Kljub občutku lahkotnosti velja pri aktivnostih v vodi mera pazljivosti. V primerjavi z isto količino zraka je voda kar 700-krat težja. Tako je zaradi upora vode vaja v resnici težja, na drugi strani pa ravno upor in gostota vode možnosti poškodbe zmanjšata na minimum.

Aqua Body program deluje holistično, vpliva na vse komponente zdravstvenega fitnesa. Ugodno vpliva na sestavo telesa, na mišično-sklepni sistem, psihomotoriko in kardiovaskularni sistem.

S specifičnimi vajami, različnimi globinami, aktivacijo velikih mišičnih skupin in kretnjami srednje do visoke intenzivnosti bomo:

  • povečali cirkulacijo krvi in limfno pretočnost,
  • okrepili predvsem mišice trupa
  • in 'napadli' maščobne obloge.

Samo udobje vip wellnessa pa nam bo omogočilo, da se bomo vsakemu izmed vas čim bolj individualno prilagodili, odgovorili na vsako vaše vprašanje in poskrbeli za vaše ugodje in zadovoljstvo.

Pridružite se nam Aktivnem vikendu. Podrobnosti na povezavi: Aktivni AQUA BODY vikend v Bohinju.