Veščine, ki nam pomagajo v življenju: naš obraz izdaja več kot tisoč besed – le pravilno jih je treba prebrati

Veščine, ki nam pomagajo v življenju: naš obraz izdaja več kot tisoč besed – le pravilno jih je treba prebrati (foto: profimedia) profimedia
4. 2. 2020

Že v drugem tisočletju pred Kristusom so na Kitajskem z ustnim izročilom prenašali znanje prepoznavanja bolezni, značaja in osebnosti z obraza. To so imenovali siang mien

To starodavno znanje je še danes sestavni del kitajskega zdravilstva, v podjetjih pa metodo uporabljajo pri zaposlovanju novih sodelavcev.  Danes so strokovnjaki prepričani, da naš obraz izdaja več kot tisoč besed – le pravilno jih je treba prebrati.

Majhne zenice: stvarnost

Oči s svojo magično silo privlačnosti so verjetno najbolj vpadljiv del obraza in so vrata duše. Medtem ko barva oči prav nič ne izdaja o človeku, imajo osebe z velikimi zenicami močno izraženo intuicijo, močna čustva in hitreje najdejo pot do drugih ljudi, ki se jim lažje odprejo.

Ljudje z ozkimi ali majhnimi zenicami so nagnjeni k temu, da se odzivajo zavedno. Zanje igrajo veliko vlogo dejstva in šele nato čustva. Veliko se da razbrati tudi iz razmika med očmi. Majhen razmik govori o osebnosti, ki ne spregleda nobene podrobnosti, njeno mišljenje in ravnanje pa vodi pragmatizem. Ljudje s širokim razmikom med očmi so nekoliko bolj romantični in vedno odprti za nekaj novega.

profimedia

 Ljudje lahko z usti lažejo, kolikor želijo – obraz pa vedno pokaže resnico! Friedrich Wilhelm Nietzsche, nemški filozof

Majhna usta: resnost

Nič ni bolj učinkovitega od nasmeha, ko je treba tujce spremeniti v prijatelje. Po azijski modrosti so usta 'vrata do sreče'. Velika usta kažejo ekstrovertiranega človeka, ki se brez težav razume z vsemi. Osebe z zelo dolgimi, polnimi ustnicami, ne delajo zaman v zabavni industriji. Ljudje z majhnimi ustnicami ne nastopajo radi na velikem odru in so jim bolj všeč resnobni ter poglobljeni pogovori. Tako lahko pridejo do dna določeni temi ali težavi.

Velik nos: kreativnost

Velik in markanten nos kaže marljivost pa tja do ambicioznosti, na močno voljo, a tudi na kreativnost in odpornega duha. V kombinaciji z življenjskimi izkušnjami so ljudje z velikimi nosovi tudi dejansko za eno dolžino nosa naprej. Pri osebah z majhnimi nosovi je podobno kot pri otrocih – določa jih občutenje. Praviloma se redkeje rinejo v ospredje, ne stremijo toliko za vodilnimi položaji in raje delujejo v ekipi.

Velika ušesa: energičnost

Bolj ko ima človek velika ušesa, bolj je nagnjen k zaletavanju in iskanju konfrontacij. Ljudje z velikimi in dolgimi ušesi so energični posamezniki, ki imajo pogum, da sprejmejo neljube odločitve. Za majhnimi ušesi se večinoma skrivajo občutljivi ljudje, ki se radi hitro skrijejo. Imajo pa to sposobnost, da prejete informacije učinkovito izkoristijo.

Photo by KAL VISUALS on Unsplash
Oglata brada: impulzivnost

Naprej potisnjena brada kaže na impulzivnost in borbeni duh, ki se lahko izrazi tudi v agresivnih čustvih. Ljudje z manj izrazito brado so bolj nagnjeni h kompromisom in mirnemu reševanju sporov. Enakomerna brada predstavlja zdravo ravnovesje med zgoraj omenjenima.

Široko čelo: razumevanje

Pri širokem in visokem čelu je duh odprt za nove koncepte, liberalne principe in razumevajoče odnose z okolico. Nižje čelo nekako omejuje, kar se kaže v izraženih mnenjih in netoleranci.

Tanki lasje: občutljivost

Lasne korenine niso le najbolj občutljiv del našega telesa, temveč se v naših laseh odraža tudi življenjski duh. Iz las lahko denimo razberemo navdušenje, veselje in pa strah in jezo. Ljudje s tankimi lasmi so še posebej občutljiva bitja, ki imajo pogosto kultiviranega in kreativnega duha. To sicer ne pomeni, da so ljudje z močnejšimi lasmi manj občutljivi. Tudi pod robustno zgornjo površino se lahko skriva mehko jedro.

profimedia
Izrazite ličnice: avtoritarnost

Široke ličnice so znak avtoritativne osebnosti, neopazne pa kažejo previdno stremljenje za močjo.

L.T.D.

Preberite še: Malo za šalo, veliko zares: Kakšna bi bila idealna ženska, če bi jo moški naročali po meri?