Vikend v New Yorku

Vikend v New Yorku (foto: Style Guide) Style Guide
8. 9. 2008

Pravijo, da je New York edinstven in res je. A v to pričneš verjeti šele takrat, ko ga tudi sam doživiš. Predstavniki slovenskega Lacosta so nas letos prvič povabili na modni teden, kjer se med drugim predstavljajo številna znana modna imena. Lacoste je tudi med njimi. S fotografom Aleksandrom Štokljem sva se tako kot nadebudna modna navdušenca odpravila v meko mode.

Človek sploh ne more verjeti, da pred tabo stojijo številna znana modna imena, ki smo jih vajeni gledati le na naslovnicah revij kot Vogue, GQ itd . . A v New Yorku to ni nič posebnega, vsi drugačni - vsi enakopravni, pravijo in če sem v Londonu ter ostalih modnih prestolnicah vselej imel občutek, da kot Slovenec (po domače južnjak) nisem najbolj zaželen, je zdaj zgodba povsem druga. V New Yorku verjeli ali ne, Slovenijo poznajo številni prebivalci: "It's a nice country, specially Bled . . "

Po kratkem intervjuju s kreativni direktorjem intervjuja, ki ga mediji oblegajo kot, da bi pravkar oznanil kandidaturo za predsednika ZDA, se z Aleksom odpraviva na 5. avenijo in to v najbolj popularno trgovino ta hip, Aber Crombie & Fitch, kjer se vsi prodajalci ponašajo s šesterčki na trebuhu. Aber Crombie je v Ameriki izredno popularna blagovna znamka, v Evropi je oblačila te blagovne znamke možno kupiti le v Londonu, a so tam bistveno dražja. Aber Crombie je bil za najin transakcijski račun usoden. Prav ostale ameriške blagvne znamke, ki so v primerjavi z evropskimi blagovnimi znamkami bistveno cenejše.

Po uvodnem dnevu v NYC, se zvečer z našimi gostitelji odpravimo na eminentno zabavo, ki se je odvijala verjeli ali ne, kar na vrhu nebotičnika. Predstavljajte si za trenutek, da ste odeti v vašo novo opravo na vrhu nebotičnika, z ljudmi, ki jih imate radi, okoli vas rajsko mesto New York? ! Za trenutek se ti zdi, da sanjaš, a vse to je resnično. Če sem še pred enim tednom imel mnenje, da se nebi mogel odseliti v meko mode, sem zdaj svoje mnenje povsem spremenil.

New York je zakon. New York je svet v malem, kjer ti lahko uspe vse ali pa nič.

Amerika, Amerika, Amerika . .

Se nadaljuje . .

Aljoša Krošlin Grlj

foto: Style Guide