Fitfoodie Promocijsko sporočilo

Ste že slišali za MILERAM? Za vas imamo recept za okusno in lahkotno TORTO

25. 11. 2020
Deli
Ste že slišali za MILERAM? Za vas imamo recept za okusno in lahkotno TORTO (foto: Profimedia)
Profimedia

Za odlično torto ne potrebujete obiska slaščičarne ali naziva masterchefa, ampak zgolj dober recept in malce potrpljenja. Piko na i pa bodo dale izvrstne sestavine.

Uredništvo Aktivni obožuje lahkotne torte z veliko sadja, zato vam predstavljamo recept za lahko mileram torto z vam najljubšim jagodičevjem.

Profimedia
Sestavine za podlago (premer pekača 24cm)
  • 250 g pirine bele moke
  • 70 g kokosovega sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 80 g masla Mu Cuisine 
  • 1 jajce

Najprej zmešajte suhe sestavine, nato dodajte eno jajce in maslo sobne temperature. Vse sestavine zamesite v testo in ga postavite v hladilnik za 45 minut. Pekač premažite z maslom in pomokajte, da se testo ne bo prijelo na pekač. Testo razvaljajte na peki papirju in ga razporedite po celotnem pekaču.

Sestavine za kremo:

Odmerite 100ml mleka, mu dodajte dve vrečki vanilijevega pudinga in kokosov sladkor ter vse skupaj dobro premešajte. Preostalo mleko zavrite in dodajte mešanico s pudingom. Odstavite s štedilnika in mešajte tako dolgo, da se puding začne gostiti. Nato dodajte še mileram in še enkrat dobro premešajte. Vročo kremo zlijte v pekač, obložen s testom in na vrh posujte poljubno jagodičevje. Pecite na 170 stopinj Celzija, približno 50 minut.

Sestavine za preliv:
  • 400 g zamrznjenega jagodičevja
  • 100 ml vode
  • 5 g želirnega sredstva

V posodi počasi segrejte vodo in zamrznjeno sadje z želirnim sredstvom. Ko sadje zavre, pustite vreti eno minutno. Kuhan preliv polijte čez pečeno kremo in pustite, da se strdi.

Več receptov in nasvetov za uravnoteženo življenje poiščite v rubriki FITfoodie.
Profimedia