Hrana, nasveti in vaje za plosk trebuh! Kar 38 % žensk je namreč nezadovoljnih s trebuščkom

Hrana, nasveti in vaje za plosk trebuh! Kar 38 % žensk je namreč nezadovoljnih s trebuščkom (foto: profimedia) profimedia
11. 4. 2021

38 % žensk je nezadovoljnih s svojim trebuhom. Naredite konec temu! Pomagajte si z našimi triki. Pravzaprav gre za več kot le za del našega telesa – naš trebuh je pomembnejši, kot se tega zavedamo. 

Trebušne mišice lahko dokaj hitro utrdite z nekaj triki in poskrbite za boljši občutek. Skrajni čas, da se začnete dobro počutiti v svoji koži, saj boste morali kmalu smukniti v kopalke in zadrževanje diha ter vlečenje trebuha navznoter -  jap to zna biti zelo naporno.

profimedia
Popolnoma zdrav prebavni sistem

Naš trebuh – natančneje povedano, naš želodec in celotni prebavni sistem – vpliva na dobro počutje našega celega telesa. Zato je še posebej pomembno, da od časa do časa zanj storite nekaj dobrega. Začne se že pri pravilni prehrani, pa tja do športa in izboljšave telesne drže, utrjevanja in nege. Če je naš trebuh v dobri kondiciji, se izboljša tudi naše izžarevanje in naše dobro počutje.

profimedia
Najboljša prehrana

Pravilna prehrana je osnova za zdrav, plosk trebuh. Pred in na dopustu se je dobro izogibati težko prebavljivi hrani. Zaradi take hrane ne bo le lenoben, temveč se bo tudi napihnil. Za prebavo je zelo naporna surova zelenjava. To velja tudi za “lahko” solato.

Zmotno je mišljenje, da se je treba prehranjevati samo s surovo hrano, da bi postali vitki. To sicer učinkuje na dolgi rok, vendar se želodec pri prebavljanju odebeli. Raje zato posezite po vloženem sadju ali dušeni zelenjavi.

profimedia
Dolgoročni načrt

Kilogrami, ki jih izgubite z vodo ali težko prebavljivo hrano, so sicer hitro odpravljeni, vendar morate malo gledati tudi naprej. Če želite imeti trajno plosk trebuh, morate malo pomisliti, kaj jeste. Vsak trebuh namreč reagira drugače na določena živila.

Dnevnik prehrane vam lahko pomaga odkriti, kaj mu dobro dene in kaj ne. Šport mora postati sestavni del vašega življenja. Prav vaje za hrbet in trening za vzdržljivost podpirata vitko središče vašega telesa. Zapomnite pa si tudi, da je stres največji sovražnik dobrega občutka v trebuhu.

Najboljše 3 vaje za napet trebuh

 Vse vaje ponovite trikrat . Najbolje trikrat tedensko!

  • Stranske sklece

Lezite na bok, nogi počivata paralelno druga na drugi. Začetniki: ležite na kolenih (fotografija). Napredni: na stopalih. Nato dvignite boke – trup je raven, komolec je pod ramo. Dvignite se navzgor.

3 x 15 ali 20 ponovitev

profimedia
  • Kolesarski vzgibi

Ta vaja velja za najučinkovitejšo za krepitev trebušnih mišic. Lezite na hrbet in pokrčite kolena. Nato se izmenjaje dotikajte komolca z nasprotnim kolenom.

3 x 30 ponovitev

profimedia
  • Dvigovanje bokov

Skrit namig proti nadležnim maščobnim blazinicam! Lezite na hrbet in iztegnite roke ob telo. Noge dvignite. Nato brez zamaha lahno dvignite zadnjico od tal. Pri tem držite noge iztegnjene čez glavo.

3 x 8 ponovitev

Preberite še: Zelo pomembne lastnosti ljudi, ki znajo obdržati zdravo težo