Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate telovadnico za notranje treninge?

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate telovadnico za notranje treninge? (foto: profimedia) profimedia
22. 8. 2019

Ko se ozračje ohladi in poletje preide v jesen, se začne množično vpisovanje v fitnese. Ne izberite kar prvega, ki vam pride na misel, ampak preverite, ali ustreza temu, kar želite v njem početi. 

Preden zavijete v telovadnico, da bi opravili trening, se prepričajte, da ste izbrali pravo. Tudi če morate do nje hoditi malce dlje in imate eno prav za vogalom vaše ulice, izberite tisto, ki vam bo bolj ustrezala, saj boste v njej pozimi preživeli veliko časa. 

Pozorni bodite na naslednje: 

Fotografije na spletni strani

Telovadnice, ki jo boste obiskovali, ne izberite glede na fotografije na spletni strani, saj so te verjetno enake že več let in vse prikazujejo v najlepši luči. Namesto tega se čez prostor sprehodite sami in preverite, ali ustreza vašim pričakovanjem. Je čist in organiziran? Se na prvi pogled znajdete med opremo? Kako se zaposleni vedejo do vas? Se vam zdi, da je dovolj prostora, če na vsaki napravi nekdo telovadi ali se boste drenjali? Na lastne oči preverite, kaj pravzaprav kupujete. 

Vprašanja

Preden plačate članarino ali karto za fitnes, trenerje povprašajte vse, kar vas zanima, saj denarja ne boste dobili nazaj. Dobro je vedeti. kaj boste sploh plačali. Primer vprašanj, ki jih lahko vključite: 

 • Ali fitnes ponuja tudi skupinske vadbe?

 • Imate na voljo trenerja, ki vam bo predstavil naprave in po potrebi sestavil vadbeni program?

 • Ob katerih urah je telovadnica najbolj polna?

 • Kaj vključuje najbolj osnovna karta/članarina?

 • Ali imajo pripomočke, ki bi jih potrebovali pri svojem treningu?
Oprema in naprave

Dobra stran telovadnice je, da ima veliko naprav, ki lahko pomagajo popestriti vadbe in doseči to, za kar se trudite. Će se prvič vpisujete v fitnes pa je to lahko malce zastrašujoče, saj ne poznate čisto vsega. Nič hudega, skoraj vse telovadnice nudijo pomoč trenerja, ki se z vami sprehodi od naprave do naprave, pove, čemu je namenjena in kako se na njej vadi. Ne bojte se prositi za pomoč. 

Preverite tudi, v kakšnem stanju je oprema, ki jo boste uporabljali. Je videti vzdrževana, lepo zložena in pripravljena na uporabo? Ali so določeni deli v okvari in pravzaprav nimate veliko izbire med tem, kar je na voljo? Morda potrebujete bolj specifične naprave, ki jih manjše telovadnice ne premorejo, zato boste morali še malo pobrskati ali nadgraditi članstvo, da bo vključevalo tudi to. 

Ko vse to preverite in izberete fitnes, ki vam ustreza, pred prvim obiskom preverite še, česa tam ne smete početi: 
 • Puščati opreme na mestu, kjer ste telovadili. Pospravite za seboj!

 • Imeti video klica v garderobi. No, tudi vam ne bi bilo všeč, če bi se pomanjkljivo oblečeni znašli na zaslonu neznanca …

 • Hvaliti napredka neznancev. Ne veste, za kaj se določen posameznik trudi, zato je vaša pohvala lahko tudi žaljivka. 

 • Metati uteži po tleh. Za to enostavno nimate razloga. Previdno jih odložite in pri tem ne poškodujte sebe, opreme in drugih. 

 • Uporabljati naprav predolgo. Kadar je gneča, opravite, kar ste si zadali in pojdite dalje. Ne zavlačujte. 

 • Klepetati z ljudmi, ki telovadijo. Morda ste telovadnico zamenjali za lokal?

 • Brskati po telefonu med seti vaj. Ne prekinite svoje motivacije in ne vzemite časa drugim, ki bi lahko medtem telovadili na napravi. 

Preverite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri