Ali pasovi za trebušne mišice delujejo?

Ali pasovi za trebušne mišice delujejo? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 9. 2018

Ogromno televizijskih oglasov vam ponuja naprave, s katerimi lahko mišice pripravite do krčenja tudi brez vadbe. Med temi napravami je denimo pas, ki naj bi opravil delo 700 trebušnjakov v 10 minutah! 

V omenjenih oglasih posamezniki ponavadi narobe izvajajo vaje za trebušne mišice, pri čemer niti najmanj ne uživajo, mimo njih pa se sprehajajo ljudje z nasmeškom na obrazu, ki razglabljajo o svojem življenju z omenjenimi pasovi, ki jih nosijo na sebi.

Kako privlačno!

Veliko ljudi iz oglasov trdi, da so s pomočjo omenjenih izdelkov okoli pasu izgubili kar nekaj centimetrov. Moški pa trdijo, da so do »six-packa« prišli prav po zaslugi teh naprav.

Vse to prispeva k temu, da gledalci nimajo pravilne predstave o tem, kako izgubiti maščobo na trebuhu.

Če boste krepili samo trebušne mišice (omenjene naprave pa pravzaprav niti tega niso zmožne!), vam ne bo uspelo.

Zakaj? Zaradi maščobe!

Če bo močnejša ženska na dan naredila na stotine trebušnjakov, bo okrepila trebušne mišice, še vedno pa jih bo pokrivala maščoba, zato ne bo videti prav nič vitkejša.

Okoli 50 odstotkov telesne maščobe se nahaja pod kožo. Veste, kje se skriva preostanek? V mišicah. Zato se samo s trebušnjaki maščobe ne boste znebili, prav tako pa vam je ne bo stopil vibrirajoči pas iz televizijskih oglasov.

Preberite: Kdaj je hujšanje zares uspešno?