Večnamenska fitnes naprava – da ali ne?

Večnamenska fitnes naprava – da ali ne? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
20. 11. 2015

Saj vemo, da vas mika. Ko pa je tako presneto priročna in še odlični rezultati se obljubljajo. Preden se čisto zares odločite, si preberite to ... Potem pa razmislite še enkrat.

Nasvet je zelo preprost

NE kupujte fitnes naprav! Tiste multifunkcionalne naprave morda res lepo izgledajo, vendar ne služijo svojemu namenu in hitro postanejo obešalnik za različne stvari. Če hočete narediti dober trening za svoje telo, ne potrebujete takšne naprave. Dovolj bo kakšen drog za visenje in morda kakšna utež.

Z vsemi nujnimi stvarmi za trening ste se že rodili. Vaše mišice ne vedo, kdaj dvigujete kovinsko utež, kamen ali pa premagujete silo lastne teže. Mišica razume le silo, ki ji mora razviti.

In vsako vajo se da narediti tako, da gre to sorazmeroma lahko, ali pa se odločite za tako težko različico, da jo je možno ponoviti le enkrat.

Torej, če menite, da so za vas počepi preveč preprosti, poskusite narediti počep na eni nogi. Tako lahko prilagajate katerokoli vajo v nedogled, uspeh pa bo nedvomno boljši, kot če boste vedno znova na enaki napravi potiskali in vlekla neke vzvode.

Mito Šinkovec, profesionalni osebni in kondicijski trener

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri