VIDEO: 30 minutna plesna koreografija, s katero pozabite, da telovadite (ja, tudi ples štejemo kot vadbo!)

VIDEO: 30 minutna plesna koreografija, s katero pozabite, da telovadite (ja, tudi ples štejemo kot vadbo!) (foto: unsplash) unsplash
9. 1. 2022

Dobra novica za vse ljubitelje plesa: tudi poletni plesni večeri štejejo kot vadba. 

Kaj pravite na to, da poleti zvadite zarjavele plesne korake, se zavrtite s partnerjem in večino vročih večerov preživite na plesišču? Brez težav naredite kljukico pri času za vadbo, saj tudi plesni koraki štejejo! 

Najbolje je, da boste "pozabili", da telovadite in se sprostili ob dobri glasbi. Če se vam slučajno ne bo ljubilo na ples, si predvajajte najljubšo motivacijsko pesem in gibanje bo prišlo samo od sebe. 

O plesu kot aktivnosti so opravili celo raziskavo, ki je pokazala, da takšna vadba lahko dvigne kvaliteto življenja in omili simptome depresije ter anksioznosti. Prav tako vpliva na dobro razpoloženje in samopodobo, saj z rednim plesom lahko oblikujete telo. 

Ples pa naj bi vplival tudi na povišanje inteligence, preprečeval staranje in izboljšal spomin. Gre namreč za odličen način za vzdrževanje in razvijanje možganskih sposobnosti, pravijo raziskovalci. S plesom lahko povečate nevronske povezave, saj združuje več možganskih funkcij hkrati; racionalno, glasbeno, kinestetično in čustveno. Ta povečana nevronska povezava je lahko zelo koristna za možgane, ko se starate.

Po vsem naštetem je edino pravilno, da plesu daste priložnost in se preizkusite v plesnem videu. S prijatelji ali sorodno dušo bo zabavneje, pa tudi sami boste noro uživali, predvsem pa popestrili rutino treningov.