Ni pomembno koliko ste stari, lahko in morate kar najbolje izkoristiti življenje in narediti vse, kar je vaši moči, da bi dosegli svoje sanje.

To filozofijo sprejema tudi 74-letna dr. Josefina Monasterio, ki je še ne tako dolgo nazaj povsem navdušila sodnike in občinstvo oddaje Amerika ima talent (America’s Got Talent).

S svojim nastopom jih je navdušila tako, da se ji na odru zgoraj brez pridružil celo eden od sodnikov, igralec Terry Crew.

Njena zgodba

Dr. Josefina Monasterio je odraščala v revščini v vasi Punta de Mata v Venezueli. Toda njene sanje so bile velike in kljub veliko oviram se je pri 24 letih preselila v Ameriko, da bi nadaljevala šolanje. Magistrirala je na bostonski univerzi in kasneje doktorirala na univerzi Nova Southeastern.

Zmagala je njena neomajna osebnost in večni optimizem in danes je inspiracija mnogim.

Profimedia

Skozi svoje delo in predavanja navdihuje mnoge, jih spodbuja in uči, kako se lahko počutijo bolj srečne, skrbijo za svoje zdravje ter se počutijo odlično, ne glede na to, koliko rojstnih dni je že za njimi.

Kronološka starost nima nič skupnega z vašo biološko starostjo, pravi.

Upokojena učiteljica pravi: »V tem poglavju svojega življenja sledim svojim sanjam.«

Josefina in bodybuilding

Profimedia

Josefina se začela z bodybuildingom ukvarjati pri 59 letih. Šest mesecev po tem, ko je začela resno trenirati, pa se je že udeležila prvega tekmovanja. In zmagala.

Od takrat je zmagala še na številnih drugih tekmovanjih in prekašala celo tekmovalke nekaj desetletij mlajše od nje.

Pravi, da želi biti zgled ljudem po svetu, da ne glede na to, v kateri fazi življenja si, lahko vedno začneš nekaj novega.

»Samo zato, ker si jih dopolnil 40, to ne pomeni, da je tvojega življenja konec; to je v resnici nov začetek.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Josefina 💥POW!💥 (@drjosefinamonasterio)

Motivira tudi na Instagramu. In deli tudi svoje treninge in recepte.

Preverite še: