Tako Jennifer Aniston pri 52 letih ostaja fit: 13 zdravih navad, na katere prisega

Tako Jennifer Aniston pri 52 letih ostaja fit: 13 zdravih navad, na katere prisega (foto: Profimedia) Profimedia
16. 12. 2021

Jennifer Aniston ne pozna izgovorov. »Trdo dela, česa takega še nisem videl,« je za revijo Women's Health povedal njen trener. Vendar je njen pristop umirjen. Tu je 13 zdravih navad, na katere prisega.

1. Gibanje

Ne hitite z vadbo, če imate dovolj časa.

Vključite vajo deska (plank). Njen osebni trener ji je pripravil poseben izziv – ki vključuje različne variacije vaje deska: klasično, stransko in desko z dotikanjem ramen. Vaje se izvaja povezano. Začne se s klasično, sledi prehod v stransko desko, nazaj v klasično + dotikanje ramen.

Namesto trebušnjakov, preizkusite t. i. vajo V-ups.

Pri vadbi uporabljajte elastične trakove.

Menjajte treninge – da izzovete telo in um (tako tudi ne bo postalo dolgočasno).

Preizkusite tudi boks. »To je vadba, pri kateri najdlje vztrajam. Poleg joge,« je povedala za revijo InStyle. Nekaj posebnega je pri boksu – delati morajo vaši možgani, telo dela …

V trening vključite tudi:

  • jogo (30-40 minut),
  • kardio treninge (denimo 15 minut na kolesu, 15 minut na tekalni stezi) in
  • dvigovanje uteži.

2. Pripravite si slasten smoothie

Jennifer obožuje smoothieje, zlasti tiste z okusom po čokoladi. Vključuje banane, češnje, robide, tudi kakav v prahu, čokoladno mandljevo mleko, je povedala v enem izmed intervjujev za revijo People.

3. Vadbo prilagodite svojemu urniku

Naši urniki so pogosto precej natrpani in pridejo dnevi, ki nas povsem izčrpajo. Ali pa so pred nami zelo pomembni dnevi. Pri Jennifer ni nič drugače.

Zato trener uporablja tehniko periodizacije – in trening – dolžino, intenzivnost … – prilagodi glede na njen urnik. Če ne snema, trenira drugače, kot na dan, ko ve, da je pred njo naporen dan. »Če bo morala oditi na oder po nagrado, ji dan prej ne bom »uničil« nog,« je dejal trener za revijo WH.

4. Vedno najdite čas za vadbo – brez izgovorov

Ko snema, včasih trenira tudi sredi noči, pove njen trener. Naša življenja se seveda precej razlikujejo, vendar … Brez izgovorov! Vadba naj postane navada.

5. Jejte polnovredno hrano

Hrano, bogato s pomembnimi hranili – ki je mešanica zdravih ogljikovih hidratov, beljakovin, zelenjave, zdrave maščobe … Pripravite si tudi zdrave prigrizke za pred in po vadbi.

6. Naspite se!

7. Menjajte treninge in izzovite svoje telo

Jennifer Aniston sprva ni bila navdušena nad preskakovanjem kolebnice. Bil je prevelik izziv. Toda njen trener je vztrajal pri tej vadbi in zdaj ji gre odlično.

8. Jutra naj bodo umirjena

Dan začne brez hitenja. Preden se loti prvih opravkov, si pripravi sadni sok in nekaj minut meditira.

9. Ne pozabite se razvajati!

Vsaj enkrat na teden. Lahko gre za majhne rituale. Kopel ob koncu tedna. Posebna nega za obraz.

10. Poskrbite za pravilno hidracijo!

Nikoli ne čakajte, da boste popolnoma 'izsušeni', potem pa na dušek izpijte celo steklenico. Čez cel dan pazite, da boste dovolj pili.

11. Poiščite sonce

Da napolnite zaloge vitamina D. Vendar ne pozabite na zaščitno sončno kremo.

12. Vodite dnevnik počutja

Zapišite, kaj ste jedli, kako ste trenirali, kako ste se počutili … Zapišite tudi, kako se počutite na splošno in zakaj, kaj bi lahko vplivalo na vaše počutje. Morda niste dovolj spali?

13. Bodite dosledni!

Preverite še: