Niz vaj za utrjevanje trebuha

Niz vaj za utrjevanje trebuha (foto: profimedia) profimedia
9. 11. 2018

Niz vaj za oblikovanje trebuha je preprost, zato si ga boste zlahka zapomnili, ker vzame malo časa, pa ga lahko naredite že zjutraj, če na treningu ne bo časa. Težavnost prilagodite svojim zmogljivostim. 

Začnite v predklonu, pri čemer naj bodo noge postavljene rahlo širše od bokov. Kolena naj bodo mehka, ko boste zgornji del telesa spustili v predklon. Prsni koš potisnite k nogam, z rokami pa skušajte seči čim bližje k tlom. 

predklon

Naredite globok vdih in izdih, nato pa sonožno skočite v visoki plank:

  • dlani naj bodo natanko pod rameni
  • raven hrbet
  • iztegnjen vrat, pogled usmerjen v tla
  • napet trebuh in zadnjica
  • medenica obrnjena navzven

visok plank

Iz visokega planka se z rokami in boki pomaknite nazaj v položaj navzdol obrnjenega psa (kot na sliki). Ramena potiskajte proti tlom in sprostite vrat med rokami. Naredite nekaj globokih vdihov in izdihov. 

navzdol obrnjen pes

Ostanite v položaju navzdol obrnjenega psa in dvignite levo nogo. Naredite 5 globokih vdihov in izdihov, spustite nogo in ponovite z drugo. 

navzdol obrnjen pes

Ostane še zadnja vaja: stranski plank. Iz navzdol obrnjenega psa se dvignite na eno roko, noge staknite skupaj (kot na sliki). Upoštevajte enake napotke kot pri visokem planku (raven hrbet, raven vrat, boke potisnite naprej). Zadržite položaj od 30 sekund do 1 minute, odvisno od vaše pripravljenosti. 

plank

Preverite tudi: