Preprosta tehnika, s katero boste v trenutku sprostili napetost v vratu (VIDEO)

Preprosta tehnika, s katero boste v trenutku sprostili napetost v vratu (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 8. 2022

Naprezanje in preobremenjevanje mišice, ki potiska glavo naprej, lahko hitro pripelje do neprijetnih bolečin v vratu – ta se pogosto širi tudi po eni strani glave. Vam je znano?

Kiropraktik dr. Alan Mandell je zasnoval niz preprostih vaj, s katerimi si lahko pomagate. Kot pojasni v videu (spodaj), vaje pomagajo sprostiti te globoko zakrčene mišice in zagotavljajo takojšnje olajšanje. Vse skupaj pa vam bo vzelo 30 sekund. 

Tehnika za lajšanje napetosti v vratu – v treh korakih: 

1.

Desno dlan položite na levo ključnico, potisnite dlan navzdol in glavo nagnite v desno – naredite razteg leve strani. Zadržite 5 sekund. Nato levo roko položite na desno ključnico in glavo nagnite v levo. Zadržite 5 sekund. Sprostite. 

2.

Prste prepletite za glavo. Glavo potisnite naravnost nazaj. Pazite, da ne dvigate in ne spuščate brade. Tako glavo proti svojim dlanem potiskajte 10 sekund. Po 10 sekundah sprostite. 

3.

Dlani položite na vrat zadaj, tik pod lobanjo. Zdaj z dlanmi »dvignite« lobanjo in hkrati potisnite glavo nazaj z rahlo dvignjeno brado. Zadržite 10 sekund. Sprostite. 

Kot pravi dr. Mandell, naj bi že po prvi izvedbi občutili olajšanje.

Dobra stran tehnike: izvajate jo lahko kadarkoli in tako rekoč kjerkoli. 

Preverite še:
4-minutni trik, s katerim se znebite grbe na vratu (VIDEO)

Milton Chiropractic Clinic, Cambridge YouTube PrtScr