K-bands vaje za noge, zadnjico in trebuh

K-bands vaje za noge, zadnjico in trebuh (foto: Barbara Zajc) Barbara Zajc
21. 7. 2013

Predstavljamo kombinacijo vaj s posebnimi kinetičnimi trakovi K-bands. Velika uspešnica v Ameriki je zdaj prvič na voljo tudi v Sloveniji, za kar gre zahvala osebnemu trenerju Primožu Raspotniku. Vadba je namenjena oblikovanju nog, zadnjice in trebušnih mišic.

Izvajanje vseh predstavljenih vaj z elastikami K-bands zagotavlja še bolj intenzivno vadbo, poudarjen mišični tonus in čvrstost mišic.

1. Izpadni korak

Nogi postavimo v širino bokov, roki pa naj se bokov oprimejo. Z levo nogo stopimo daleč naprej in znižamo telo, da je koleno upognjeno za 90 stopinj in da se koleno druge noge skoraj dotakne tal. Potem se pos­tavimo v začetni položaj in vajo ponovimo z desno nogo. Pazimo, da koleno sprednje noge pri samem gibu ne preseže prstov na nogi. Z vsako nogo naredimo 10 do 15 ponovitev.

Izpadni korak

Izpadni korak

2. Stranski dvig noge

Naslonimo se ob steber ali steno. Stojimo ravno in slonimo postrani, leva noga naj bo iztegnjena, hrbtenica pa zravnana. Vdihnemo in z izdihom dvignemo nogo v stranskem loku v zrak ter jo z vdihom spustimo. Nogo lahko vsakič spustimo na tla, lahko pa jo zadržimo v malo dvignjenem položaju. Na eni strani lahko naredimo med 10 in 15 ponovitvami, nato zamenjamo nogo. Naredimo od dve do štiri serije z vsako nogo.

Stranski dvig noge

Stranski dvig noge

3. Kick back stoje

Stojimo ravno, hrbet nagnjen malenkost naprej, z rokama se naslonimo na steber ali steno, nogo pokrčimo v kolenu in jo nato potisnemo nazaj ter iztegnemo v kolenu, pri tem stisnemo zadnjico, nogo vrnemo v začetni položaj. Z eno nogo naredimo od 10 do 15 ponovitev, nato nogi zamenjamo. Naredimo od dve do štiri serije z vsako nogo.

Kick back stoje

Kick back stoje

4. Globinski počep

Roki iztegnemo predse, kar bo pripomoglo k boljšemu ravnotežju. Nogi sta v širokem položaju in segata prek linije ramen. Spustimo se v globok počep; merilo naj bosta koleni, ki se morata ustaviti v pravem kotu, ob enem pa ne smejo segati preko prstov na nogi. Naredimo 3 serije po 15 ponovitev.

Globinski počep

Globinski počep

5. Izpadni korak vstran

Postavimo se v raven položaj, hrbet naj bo zravnan. Desno nogo postavimo korak v stran, koleno naj bo v pravem kotu, leva noga pa iztegnjena. Vajo ponovimo še z drugo nogo. Ob izvajanju smo pozorni še na držo telesa, ki mora ostati ravna. Vaja bo okrepila tako notranje kot tudi stranske stegenske mišice. Z njo bomo okrepili tudi vezi, ki omogočajo stabilnost telesa. Vaje se lahko lotimo tudi izmenično, kar bo pospešilo srčni utrip in izgorevanje maščob. Ponovimo jo v 3 serijah po 12 ponovitev.

Izpadni korak vstran

Izpadni korak

Izpadni korak

6. Kick nazaj

Postavite se na vse štiri. Nogi sta pokrčeni, hrbet raven, roki v širini ramen, teža telesa spredaj. V začetnem položaju je noga pokrčena in na tleh, nato pa jo dvignete proti nebu. Nogo v zadnjem delu giba iztegnete do konca in pri tem stisnete zadnjico. Z eno nogo naredite od 10-15 ponovitev nato nogi zamenjate. Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Kick nazaj

Kick nazaj

Za revijo Story napisala Anja Kontrec, fotografije Barbara Zajc

Spletna stran Primoža Raspotnika: http://new.body-fit.si/

Značke: k-bands