Vaje za triceps

28. 2. 2007

Priljubljeni zvezdniški trener Steve Zim nam je zaupal tri vaje, ki vidno učvrstijo mišico zadnjega dela nadlakti in s tem ustvarijo seksi videz rok. Pomembna je pravilna in redna vadba, za začetek z 1, 5 kilogramskimi utežmi, ko izboljšate mišično moč, pa vzemite v roke težje. Dva- do trikrat na teden naredite za vsako vajo tri serije po 15 ponovitev.

Izteg komolca leže

Lezite s hrbtom na telovadno klop ali na tla, pokrčite kolena, stopala položite na tla. Hrbet pritisnite ob podlago, ročke dvignite nad glavo tako, da so komolci obr­njeni proti stropu (1). Izdihnite, počasi in kontrolirano začnite dvigovati uteži. Roke popolnoma iztegnite, triceps še dodatno stisnite (2). Zavrtite zapestje tako, da hrbtna stran roke gleda steno za vami in štejte do dva (3). Nato izdihnite in spustite roke v začetni položaj.

Izteg v komolcu izza glave

V desno roko primite ročko in jo držite za glavo, kot da bi bila podaljšek hrbtenice (1). Izdihnite in iztegnite roko, toda pazite, da ostane utež obrnjena v smeri poteka hrb­tenice (2). Preštejte do dva, vdihnite in se vrnite v začetni položaj. Nasvet: Če že­lite vajo izvesti popolnoma pravilno in si kar najhitreje lepo oblikovati zgornji del rok, bodite pozorne,

da roko upogibate le v komolcu.

Izteg v komolcu

Stojte z nekoliko upognjenimi nogami in ročkama v obeh rokah. Sklonite se, hrbet naj bo vzporeden s podlago, roke pa upognite pod kotom 90 stopinj. Nadlakti naj bodo tesno ob telesu (1). Izdihnite in iztegnite roke nazaj, kolikor morete (2). Zavrtite zapestje, tako da so dlani obrnjene proti stropu, in štejte do dva (3). Izdihnite in se vrnite v začetni položaj. Vajo ponovite, le da tokrat obrnete zapestje v drugo stran.

vir: Cosmopolitan