Hujšajmo z Ego Slim & Vital: Odšlo je že 26 kg in pol!

Hujšajmo z Ego Slim & Vital: Odšlo je že 26 kg in pol! (foto: Helena Kremelj) Helena Kremelj
2. 8. 2012

Lisini kandidati v akciji Hujšamo z Ego Slim & Vital so na pol poti svoje trimesečne 'odprave' v bolj zdravo in vitko življenje. Glavna trenerka in prvi obraz jogurtov Ego Slim & Vitala Tamara Smonker je s svojimi varovanci zadovoljna, tudi eden ni popustil niti za ped. Vsi so trdno odločeni, da dosežejo svoje cilje.

"Najprej bi rada vse pohvalila za predanost in trud ter neizmerno pozitivno energijo in zavzetost. Treningi so prijetni in tudi spremljanje rezultatov je zaradi predanosti zabavno. Skratka, po začetnem 'uvajalnem' mesecu smo se navadili na način treniranja, na jedilnike in na rutino, tudi prvi rezultati so naravnost odlični."

Jasmina

Jasmina je zdaj na 72 kilogramih, kar je šest kilogramov manj. Je pridna in disciplinirana, popolnoma predana svojemu cilju. Na treningih se maksimalno trudi, dodatno tudi teče in tako še povečujejo izgorevanje in se hitreje približuje k cilju. To se pozna tudi pri njeni kondiciji in fizični vzdržljivosti.

Tudi oblika telesa je že zelo lepa. Največ moči ima v nogah. Predel okoli trebuha bo treba še najbolj oblikovati.

Njen cilj je izgubiti deset kilogramov. Trenutno teža stoji, kar je nekaj običajnega, saj tudi ni preveč zdravo jo hitro izgubljati.

Povprečno zdravo hujšanje pomeni od 0,7 kilograma do največ kilogram na teden. Razlogov za skrb ni, verjetno pa bo treba uvesti kakšno manjšo spremembo, da spet nekako aktiviramo telo v želeno smer.

Edo

Edo je od prvega dneva akcije do danes izgubil kar 10,5 kilograma. Povedal je, da je hujšati začel že sam, nekaj tednov prej, preden se je akcija začela, zdaj pa njegova teža kar puhti.

Nekateri na začetku izgubijo več in se nato ustavi, drugi obratno. Očitno je Edo eden izmed tistih, ko na začetku zgubijo več naenkrat.

Tudi on je zelo discipliniran pri prehrani in navdušen nad treningi. Videti je, da se z veseljem potrudi. Edo je imel daljši premor pri fizičnih aktivnostih, zato je treba njegove zakrnele mišice malce bolj aktivirati, predvsem se trudimo, da vzpostavimo močnejše stabilizatorje – mišice trupa, moč v nogah in pa oblikovanje predelov okoli trebuha.

Simona

Simona je od prvega dneva do zdaj izgubila tri kilograme. Pri njej so šli kilogrami na začetku malce težje navzdol, zdaj pa pričakujem, da bodo šli vse lažje in lažje. Dejstvo je, da želimo izgubiti težo na zdrav način, brez dodatnih pripomočkov, torej z zdravim prehranjevanjem in pravilnimi vajami za oblikovanje, stabilizacijo in izgorevanje.

Odvisno od posameznikovega organizma in seveda preteklih prehranjevalnih navad telo temu primerno reagira. Pri Simoni, oziroma pri večini, je treba postopoma odvzemati, na žalost malce več, kot bi hoteli, ampak ko se telo enkrat navadi na določen zdrav vnos, tudi temu primerno zdravo reagira.

Pri Simoni računam na počasno strategijo odvzemanja OH, do tiste mere, ki je še zdrava, torej nekje od 30 do 45 % vnosa OH na dan. Seveda to le med hujšanjem, dokler ne doseže želenega cilja. Potem pa se bova posvetili vzdrževanju.

Bojana

Bojana je izgubila štiri kilograme in je mlada mamica, ki je bila že pred porodom zelo aktivna, tako da se je zelo hitro spet odločila za aktivno življenje. Tudi ona je zelo predana treningom in prehrani. Telo ima oblikovano še od prejšnjih aktivnih let, tako da izguba nekaj kilogramov po porodu ne bi smela delati prevelikih preglavic. Če bo nadaljevala v tem ritmu, bo dosegla svoj cilj v določenem času.

Katja

Katja je do zdaj izgubila tri kilograme. Začeli sva tako, da sva odstranili največjo pregreho – sladkor. 21 dni brez sladkorja, povzroči, da se spremeni hitrost metabolizma. Zdaj počasi iščeva pravilno ravnovesje med OH in B.

Tudi Katja je zelo aktivna že ves čas. Ima največ telesne moči in fizične pripravljenosti, kar se močno pozna pri izvajanju treningov. Tudi njene noge so najbolj oblikovane, najmanj pa predel trebuha.

Tarin nasvet

Pri vseh vadečih in tudi nasploh se odvečni kilogrami najhitreje nabirajo okoli trebušnega dela, tako da so vse vaje usmerjene na to težavo. To pomeni, da so kompleksne – kjer dela več mišičnih skupin naenkrat. Izvajamo jih predvsem z lastno težo in pa z nekaj pripomočki: boksing, gliding krožniki, trx in proste uteži ...

Naj povem še, da so vse vaje akcije Ego Slim & Vital izbrane za oblikovanje telesa, za večje izgorevanje maščob in hkrati skrbijo za večjo stabilnost, moč in kondicijo. Predvsem so vključene mišice trupa, ki so stabilizatorji in glavna točka za zdravo telesno držo. Omogočajo, da prekomerne obremenitve, kot je sedenje za računalnikom ali nenehno stanje na nogah, telo lažje prenaša.

Tako s temi vajami skrbimo za boljše počutje na dolgi rok, hkrati pa prinašajo tudi druge vrste zadovoljstva, kot je dober videz, s tem pa tudi večja samozavest in boljše počutje v lastni koži. Vaje priporočam vsakemu, ki želi ohraniti svoje telo vitalno in zdravo še dolgo.

Iz Lise, foto: Helena Kermelj