Joga pomiri in da novo energijo

Joga pomiri in da novo energijo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
20. 7. 2013

Imate občutek, da ste pod stresom? Potem vam bodo dobro dele naslednje vaje. Lahko jih naredite vse naenkrat ali pa tiste, ki vam najbolj ustrezajo, ponovite tri- do petkrat.

Prizemlji: lahko drevo

Stojte vzravnano, telesno težo prenesite na levo nogo, pogled pa naj bo usmerjen v neko točko v višini oči. Dvignite desno nogo in s stopalom pritisnite ob levo golen. Desno koleno je upognjeno vstran. Stisnite skupaj dlani in v tem položaju vztrajajte 5 vdihov in izdihov. Zamenjajte stran.

Za notranje in zunanje ravnovesje: bojevnik

Težo prenesite na desno nogo, roke pa iztegnite v višini ramen. Levo nogo iztegnite nazaj, pod kotom 90 stopinj, zgornji del telesa pa nagnite naprej. Tilnik je poravnan s hrbtenico, prsti na nogi gledajo proti tlom. V položaju vztrajajte tri vdihe in izdihe. Več o tej vaji si lahko preberete tukaj.

Sprosti telo in psiho: zavojček

Izhodiščni položaj za to vajo je ležanje na hrbtu. Po petih mirnih vdihih in izdihih s pomočjo trebušnih mišic približajte kolena bradi. Z rokami si pomagajte, da ostanete v tem položaju. Nato zaprite oči in ostanite v tem položaju, vse dokler vam dobro dene. Dihajte in se sprostite.

Za bistre misli: most

Vaše telo naj tvori narobe obrnjeno črko V: noge so razširjene v širini bokov, roke v širini ramen, noge so iztegnjene, zadnjica je obrnjena navzgor. Razširite prste na rokah in jih tako kot prste na nogah pritisnite ob tla. Glava naj visi sproščeno navzdol. Vztrajajte v položaju pet vdihov in izdihov. Previdno: lahko čutite zategovanje, ne sme pa vas boleti!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri