Najstarejša učiteljica joge umrla pri 101 letu (izdala je 2 skrivnosti svojega dolgega življenja)

Najstarejša učiteljica joge umrla pri 101 letu (izdala je 2 skrivnosti svojega dolgega življenja) (foto: Tao Porchon Lynch Instagram) Tao Porchon Lynch Instagram
26. 2. 2020

Tao Porchon-Lynch se je z jogo pričela ukvarjati že pri osmih letih in ji odtlej posvetila celo svoje življenje. Od nje se lahko marsičesa naučimo. 

21. februarja 2020 je preminila Tao Porchon-Lynch in za seboj pustila bogate modrosti, ki si jih je vredno zapomniti. “Zdaj pleše na poti na drug planet, kot bi sama rekla,” so zapisali o njeni smrti. Rodila se je v Indiji in od 8 leta naprej svojo pozornost namenila iskanju globlje povezave same s seboj. 

Bila je vegetarijanka in nekoč je povedala, da je tudi to morda del zdravega življenja, vendar prav zares ni verjela v staranje. “Toliko čudovitih dreves je starih več kot 100 let, pa ne umirajo. Ko pride pomlad, spet zaživijo. Toliko se imamo za naučiti od narave!” je dejala. Tudi zato je rada nosila visoke pete - da bi bila bližje naravi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you feel the power inside of you ANYTHING IS POSSIBLE. . 💗 #Tao💯 💪🏼. Central Park, New York. . 📸 @robertsturman. . .

A post shared by Tao Porchon-Lynch (@taoporchonlynch100) on

Nikoli je ni zanimalo, česa ne zmore, saj je raje preizkušala meje tega, kar lahko stori in jih pomikala vedno višje.  Iz tu izhajata njeni dve skrivnosti za dolgo življenje: 

  • biti aktiven ne glede na starost in
  • imeti pozitivno naravnane misli. 

In kot pravi: če zmore ona, zakaj ne bi zmogli tudi vi? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If I can, you can. 💪🏼 💜 #Tao💯. 💃🏻🧘🏻‍♀️💃🏻🧘🏻‍♀️💃🏻🧘🏻‍♀️💃🏻🧘🏻‍♀️. . 📸 @robertsturman ❤️

A post shared by Tao Porchon-Lynch (@taoporchonlynch100) on

Za navdih še njena misel: V tebi se skriva energija. Če je ne uporabiš, se razprši. Takrat se postaraš. 

Njeno življenje nam govori, da zmoremo veliko več, kot si mislimo. Težava je v naših mislih, ki nam preprečujejo, da bi pokazali svoje talente. Ko vas torej naslednjič prevzame dvom, se spomnite na Tao Porchon-Lynch.