Drobni nasveti: Kako problematične sestavine zamenjati z bolj zdravimi

Drobni nasveti: Kako problematične sestavine zamenjati z bolj zdravimi (foto: Profimedia) Profimedia
13. 4. 2016

Preprosto zamenjajte in uživajte v vsakem grižljaju.

1. Črni fižol namesto moke

Ta nenavadna zamenjava je primerna zlasti za tiste, ki se izogibajo glutenu. Skodelico moke zamenjajte s skodelico kuhanega in zmletega črnega fižola. S tem trikom prihranite do 200 kalorij in pecivu dodate dragocene rastlinske proteine.

Zaradi barve fižola se bo barva sladice spremenila, zato zamenjavo najprej preizkusite v čokoladnem pecivu, kot so na primer mafini.

2. Jabolčna kaša namesto olja

Nesladkana čežana oziroma jabolčna kaša v pecivu odlično nadomesti olje. Jabolčna kaša poskrbi za dobro konsistenco testa in daje rahlo sladkast okus – vse brez dodatne maščobe.

Za lažje privajanje na spremembo najprej zamenjajte polovico maščobe v receptu. Ko se navadite na okus, lahko olje v celoti zamenjate.

3. Banane namesto jajc

Če bi radi brez skrbi uživali v sladkih prigrizkih, vam predlagamo tale preprost trik: 1 jajce nadomestite z 1/3 skodelice bananinega pireja. Poleg tega pa bo banana sladico oplemenitila z bogatim sadnim okusom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: zdrave sladice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri