Niko Popović - farmacevt in prehranski strokovnjak

Niko Popović - farmacevt in prehranski strokovnjak (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
9. 4. 2020

Certificiran prehranski svetovalec, ki z racionalnim pristopom k načinu prehranjevanja poskrbi, da življenje trajnostno napolnimo z zdravo hrano in zdravimi navadami.

Niko Popović je po izobrazbi magister farmacije in univerzitetni diplomirani ekonomist ter prehranski svetovalec s certifikatom Precision Nutrition (Pn1).

V petek, 10.4., se bo Niko v živo vklopil na naš Instagram (https://www.instagram.com/aktivni.si/) in odgovarjal na vaša vprašanja v zvezi s prehrano in prehranskimi navadami. Vprašanja bodo anonimna, zbiramo pa jih v spodnjem obrazcu.
Kaj ste torej vedno hoteli vprašati prehranskega strokovnjaka? 

Več o Niku Popoviću

Ob začetku študija farmacije in podrobnejšemu spoznavanju delovanja človeškega telesa se je začel intenzivno ukvarjati s pomenom zdrave prehrane in ostalih koristnih navad pri preventivi bolezni.

"Obstaja enostavna pot do trajnih sprememb. In z veseljem ti jo bom pomagal prehoditi."

V svojem pristopu k prehranjevanju se zanaša na enostavne, izvedljive in trajnostne navade, ki jih lahko prav vsak izvede ter se jih drži vse življenje.

Kako bo usmerjal naše kandidatke? 

Kandidatke bodo najprej izpolnile spoznavni vprašalnik in 5 dnevni dnevnik prehranjevanja, kar bo služilo kot osnova iz katere bo Niko lahko izhajal.

Vsaka kandidatka se bo glede na prehranski dnevnik in trenutne navade z Nikom dogovorila, kakšne spremembe lahko uvede v svoj jedilnik. Glede na to, da izziv poteka le 10 tednov, bo frekvenca uvajanja navad višja kot je običajno pri Nikovih klientih. Vendar ga ne skrbi, saj so kandidatke zelo motivirane. 

Zelo pomembna bo popolna iskrenost med njim in kandidatkami. 

Prehranski svetovalec poudarja, da ne gre za 10-tedensko shujševalno kuro, ampak za učenje o tem, kako vstopiti v slog življenja, za katerega upamo, da ga bodo kandidatke lahko trajno spremenile tako s prehrano kot z vadbo. 

Več o načinu dela Nika Popovića preverite tu: Zdrave navade