To se dogaja s telesom, ko izpuščate obroke

"Danes dan teče tako hitro, da niti za kosilo ni časa." Pa bi vseeno morali najti čas, saj v nasprotnem primeru škodite telesu. Poglejte, kako. 

To se dogaja s telesom, ko izpuščate obroke (foto: Profimedia) Profimedia

Ni enotne formule ali pravila, ki bi povedalo, koliko obrokov na dan bi moral nekdo pojesti. To je odvisno od tempa, obveznosti in sloga, ki ga posameznik živi. Zelo pomembno pa je, da obrokov ne izpuščate, vsaj ne pogosto, saj si boste s tem nakopali veliko težav. 

Tu in tam se seveda zgodi, da ne pojeste zajtrka ali drugega obroka in za to vam ni potrebno skrbeti. Telo vam bo tisti dan povedalo, da je bolj lačno kot običajno in morda boste imeli kakšno malico več ali pa boste pojedli večjo porcijo kosila. 

Preverimo, kaj se zgodi, če redno izpuščate obroke: 

Počasnejši metabolizem

Z rednimi obroki omogočite normalno delovanje metabolizma. Kaj pa se zgodi, ko niste dosledni? Ker metabolizem začne delovati počasneje, boste tudi kalorije kurili počasneje kot običajno. To vam bo ponagajalo pri teži - posebno če hujšate, boste opazili, da ste obtičali pri določeni številki in razlog morda ni v tem, kaj pojeste, ampak ali jeste redno. Dosežete lahko ravno nasprotni učinek in se oddaljite od svojega cilja. 

Nezdrave odločitve

Ko vas bo popadla lakota, ker npr. niste pojedli kosila, obstaja velika verjetnost, da si boste pripravili hitro hrano ali kaj drugega nezdravega. Telo si bo tega vedno bolj želelo, vi pa lahko opazite manjšo produktivnost pri delu, nezmožnost koncentracije, utrujenost, občutek šibkosti, večjo možnost za bolezni zaradi oslabljenega imunskega sistema, manj energije in še več slabih odločitev. 

Skušajte se privaditi, da si tudi za prigrizek pripravite kaj zdravega namesto sladkarij in mafina iz pekarne. Pri roki imejte Boom Box ovsene piškote, po katerih ne boste imeli slabe vesti. Za malico bo dovolj manjše pakiranje, kadar želite posladkati svoje bližnje, pa odprite večje družinsko pakiranje. 

Boom box
Zmedenost, vrtoglavica in počasno okrevanje po vadbi

Po rekreaciji, ne glede na to kakšna je, potrebujete obrok, s katerim boste nahranili telo in mu povrnili izgubljeno energijo. To bo pomagalo tudi pri procesu celjenja in okrevanja, ki ga zavirate, kadar ne pojeste ničesar. Tako si posledično pridelate poškodbe, saj telo ne zmore takšnih obremenitev, kot ste jih vajeni. Nekateri ob padcu sladkorja občutijo le utrujenost, drugi zmedenost in izgubo orientacije ter "možgansko meglo". 

Vašo vadbeno rutino lahko podprete s proteinskimi izdelki Boom Box! Ne vsebujejo dodanega sladkorja, umetnih barvil in arom ter so bogat vir vlaknin in 100 % rastlinskega izvora. Poleg tega, da rastlinske beljakovine pomagajo pri izgradnji mišic, tudi nasitijo za dlje časa in dajo več energije. 

Boom box

Privoščite si proteinsko ovseno kašo z banano in čokolado ali proteinsko ovseno granolo s čokolado! Predlagamo, da vse skupaj zmešate z ovsenim napitkom z mandlji

Kopičenje maščob

To se začne dogajati, če se izpuščanje obrokov prevesi v stradanje telesa. Ne le:

  • da je to za telo velik šok, po katerem si še nekaj časa ne bo opomoglo,
  • ustavijo se nepotrebni procesi, kot je rast las in nohtov,
  • nakopali si boste tudi veliko škode in se morda zredili.

Tako je, zaradi stradanja imate lahko večjo številko na tehtnici. Telo namreč začne shranjevati maščobe, saj ne ve, koliko časa bo v takšnem stanju. To pa se pokaže v obliki dodatnih kilogramov. 

Zagotovo ne boste hoteli biti lačni, če na jedilnik uvrstite slastne Boom Box izdelke! Izbirate lahko med neštetimi kombinacijami, ki so 100 % rastlinskega izvora in narejeni v sodelovanju z nutricionisti. En obrok vam nudi kombinacijo hranljivih snovi, na svoj račun pa bodo prišli tudi najbolj izbirčni, saj je na voljo kar nekaj okusov ovsenih kaš, granol, napitkov in piškotov

Mi stavimo na ovsene kaše, ki so nas prepričale z vrsto različnih okusov. Primerne so tudi za vegane in hkrati tako slastne, da se jim vsejedci ne morejo upreti. Najbolje pa je, da imate na voljo različico za več obrokov in enojno pakiranje, ki ga lahko vzamete s seboj! 

Boom box