25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Treniranje inteligence

14. 7. 2009

Podarjamo knjigo Heralda Havasa Treniranje inteligence.

Inteligentnost nam ni usojena, ni nekaj, kar nam je v celoti podarjeno ob rojstvu. Čeprav velja splošno prepričanje, da naj bi bila inteligentnost nespremenljiva in prirojena, to preprosto ne drži. Le del inteligentnosti je prirojen, a to, kaj s prirojenimi sposobnostmi napravimo, kako intenzivno jih uporabljamo in urimo, je odvisno le od nas samih. Še več, inteligentnost niha iz dneva v dan, celo iz ure v uro.

Inteligentnost = sposobnost reševanja problemov

Inteligentnost je eden naših najpomembnejših »organov«. Definiramo jo lahko preprosto kot sposobnost reševanja problemov. Pa ne samo matematičnih in logičnih, kot se pogostokrat zmotno misli. Inteligentnost ni zgolj tastatura žepnega računalnika, ki ga uporabljamo enkrat na mesec, ko preračunavamo nič kaj rožnato razmerje odhodkov in prihodkov domačega gospodinjstva.

Inteligentnost je večplastni operacijski sistem visoko razvitega osebnega računalnika, ki nas ne vodi le skozi džunglo takšnih ali drugačnih števil, ampak nas zalaga tudi s faktičnimi in slikovnimi podatki iz spomina, uspešno tolmači zapletene pomene in podpomene jezikovnega sveta in tako omogoča vsakdanjo komunikacijo.

Z njeno pomočjo se gibljemo v tridimenzionalnem prostoru. Inteligenca nam omogoča tudi voh, sluh, tip in okus. Potem nas v restavraciji težko prepričajo, da je bil neokusni krompirček, ki klavrno leži na krožniku pred nami, ocvrt v svežem olju. Inteligentnost tudi spretno kombinira težko nabrano in pridobljeno znanje, tako da lahko na podlagi že poznanih dejstev sami »pogruntamo« novo dejstvo.

Trening inteligence

Inteligenco lahko tudi trenirate! Za to vam je na voljo odličen in edinstven priročnik za vsestransko urjenje inteligentnosti Treniranje inteligentnosti. Naloge, vaje in problemi so razdeljeni na sedem sklopov, glavnih področij delovanja inteligentnosti:

  • Logično mišljenje
  • Prostorsko zaznavanje
  • Z jezikom povezano mišljenje
  • S številkami povezano mišljenje
  • Spomin
  • Hitrost zaznavanja in praktična inteligentnost
  • Splošna izobrazba

Knjiga, ki je v Nemčiji doživela že sedmo ponatis, vas bo izurila za hitro in učinkovito reševanje tako vsakdanjih problemov (»Kako za vraga se odpre ta na novo dizajnirana pločevinka tune? «) kot tudi bolj posebnih, recimo takih, ki jih lahko najdete v številnih testih znanja in inteligentnosti, zaposlitvenih testih ali, če ste nekoliko bolj ekstravagantni, v TV-kvizih vseh vrst.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri