Ali je plačevanje z gotovino res bolj varno od kartice?

29. 6. 2018 Promocijsko sporočilo

Imate pod nadzorom svoje finance? A raje kot kartico uporabljate gotovino? Pa je plačevanje z gotovino res bolj varno?

Nakupovanje, plačevanje stroškov, potovanja, počitnikovanje in še kaj je brez gotovine zagotovo bolj enostavno. Vendar je pomembna tudi varnost. Še posebej, če se odpravite preko meja Slovenije.

Gotovina ali kartica?

Dviganje gotovine za ves teden počitnic je praksa, ki se je poslužuje vse manj posameznikov. S plačilno kartico vam na dopustu veliko udobneje, saj vam ne bo treba razmišljati o menjalnem tečaju, o lokacijah bankomatov in o tem, ali imate še dovolj gotovine.

Preverite, katere so pomembne prednosti uporabe kartice Mastercard® (v primerjavi z gotovino)!

1.

Uporaba plačilnih kartic na bankomatih in prodajnih mestih je enostavna.

2.

Bančne kartice so sprejete večinoma povsod. Plačujete lahko na več kot 20 milijonih različnih prodajnih mestih v več kot 150 državah. Za dvig gotovine se priporoča debetna kartica Maestro®, saj lahko gotovino dvignete v lokalni valuti brez konvezije in se tako izognete stroškom pretvorbe. 

3.

Ob uporabi kartic ni potrebe, da bi s sabo nosili večje zneske gotovine v tujih valutah ali izgubljali čas z iskanjem menjalnice.

4.

S karticami bo vaše potovanje na poti do izbrane destinacije in tudi v kraju dopustovanja brezskrbno. Kartico lažje skrijete in zmanjšate možnost kraje ali izgube denarja, če pa se karkoli zgodi, jo preprosto prekličete in se zavarujete pred izgubo denarja.

5.

S karticami Mastercard lahko enostavno plačate cestnine, tunelnine, mostovnine in vožnje s trajekti, na izbranih mestih pa lahko koristite tudi posebne ugodnosti.

6.

Redni mesečni izpiski vam zagotavljajo pregled stroškov, ki so nastali na potovanju, kar je dodaten varnostni ukrep, da ste na tekočem s svojimi financami.

Še nekaj dobrih nasvetov za brezskrbno poletje:

1. Skrbno načrtujte svoje izdatke s pripravo posebnega poletnega proračuna, ki se ga potem dosledno držite.

2. Telefonsko številko banke, ki je izdala plačilno kartico, imejte zapisano na varnem mestu, da lahko ob kraji ali izgubi kartico hitro prekličete. Na to številko lahko 24 ur na dan, 365 dni na leto pokličete in prijavite izgubo ali krajo kartice.

3. Kadar plačujete s kartico, je v postopku plačevanja nikoli ne izpustite izpred oči. Prav tako pazite, da ob transakciji (še posebej pa, ko uporabljate bančni avtomat) nihče ne vidi vaše osebne številke.

4. Preden zavržete potrdila o nakupih, jih natančno primerjajte s svojim mesečnim izpiskom porabe.

5. Plačevanje s plačilnimi karticami je najpreprostejše, pazite le, da jih ne puščate na plaži ali drugih mestih, kjer bi jih lahko kdo ukradel.

Da bo to poletje še bolj brezskrbno in prijetno, pa nikar ne spreglejte tudi razburljivih ugodnosti za imetnike kartice Mastercard®, ki vas vabijo, da mesta po vsem svetu spoznate v novi luči in koristite posebne ponudbe za nepozabna doživetja Priceless Cities!

Na spletnem mestu preveri, kakšne ugodnosti in doživetja so na voljo imetnikom kartic Mastercard®.

Naj vam to poletje prinese nepozabne spomine!

Hrvaška je s čudovitimi plažami, zgodovinskimi znamenitostmi, bogato kulinariko, legendarno glasbo in odličnim podnebjem ena najbolj obiska vrednih dežel na svetu.

Priljubljena turistična destinacija Slovencev je z vstopom v program Mastercard Priceless Cities  pridobila številne ugodnosti. V svoji drugi izdaji prinaša več kot 40 edinstvenih doživetij in ugodnosti, ki so imetnikom kartic Mastercard na voljo od 1. junija do 30. septembra 2018.

Doživetja Priceless Croatia so na voljo tako domačinom kot popotnikom in se raztezajo od kulinaričnih užitkov do kulture, zabave in nakupovanja – imetnikom kartic Mastercard® pa omogočajo, da državo spoznajo na povsem drugačen način.

Advertisement