10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ko potrebujete odklop od dolinskega življenja, se odpravite v gorski svet

Ko potrebujete odklop od dolinskega življenja, se odpravite v gorski svet (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2018

Ko potrebujete odklop od dolinskega življenja, vam gore lahko nastavijo ‘zrcalo’ za prepoznavanje pomembnih stvari v življenju.

Slovenija kot alpska dežela ponuja odlične naravne pogoje za hojo in pohodništvo. Hodimo lahko v vseh letnih časih, sami, v dvoje ali v večji skupini.

Planinski izleti so najbolj dostopna vsebina za družinsko športno udejstvovanje, pohodništvo pa najpogostejša oblika aktivnih počitnic.

Bodisi da si med tednom utrgamo čas za skok na svoj priljubljeni vrh ali ob koncu tedna opravimo daljšo turo, v vsakem primeru bomo s hojo razbremenili misli. Pohodniki iz lastnih izkušenj pravijo, da skrbi ob odhodu v gore ostanejo v dolini.

Med motivi, zakaj hodimo v gore, prevladuje želja po odkrivanju neznanega, želja po dogodivščinah in občudovanja naravnih lepot.

Čeprav je hoja v skupini prijetnejša predvsem zaradi družabnosti in varnosti, vas bo včasih zamikalo, da bi v gore odšli sami. Za tak vzpon se je treba še posebej pripraviti, doma pustiti obvestilo z natančnimi podatki o nameravani poti, v nahrbtniku pa naj ne manjka mobilni telefon.

Spoznajte avanturiste, ki bodo odkrivali neznano

Ali je res, da skrbi ob odhodu v gore ostanejo v dolini, bodo preverili tudi trije kandidati, ki smo jih izbrali v okviru akcije Odkrij neznano in najdi svojo pot z Intersportom!

Spremljajte rubriko odkrij neznano in

spoznajte avanturiste, ki bodo odkrivali neznano z Intersportom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri