11 razlogov, zakaj vam po razvezi ‘seks za eno noč’ ne bo pomagal

11 razlogov, zakaj vam po razvezi ‘seks za eno noč’ ne bo pomagal (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Je najboljše zdravilo za prebolevanje res avantura?

Sobota je in razmišljate o bivšemu partnerju, s katerim sta se pred kratkim razšla. Kako se mu maščevati in kako se spraviti v boljšo voljo? Seks za eno noč? Skoraj zagotovo vam je kdo že svetovali, da si čim prej poiščite avanturo, saj boste na ta način bivšega najlažje preboleli. Preden pa smuknete v novo obleko in začnete iskati ‘prijatelja samo za seks’, celotno stvar raje še enkrat premislite. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj seks za eno noč morda ni najboljša ideja.

1. V vas je še vedno veliko nerazčiščenih čustev

Če ste sveže samski (ne glede na to, kako dolgo je trajala vaša zveza), morate najprej razčistiti sami s seboj. Verjemite, da si nihče ne želi imeti opravka s čustveno nedostopno in otopelo osebo. Potrebujete čas, da bivšega partnerja prebolite, priložnosti za nove avanture boste v prihodnje zagotovo še imeli.

2. Užitek ne bo dolgotrajen

Za trenutek se boste morda res počutili bolje, ampak ti občutki zadovoljstva ne bodo trajali dolgo. Ali bo orgazem, ki ga boste doživeli z osebo, ki vam nič ne pomeni, res zacelil zlomljeno srce? Najverjetneje ne.

3. Navajeni ste seksa z bivšim

Ko ste v sproščenem razmerju, je tudi seks po navadi dober. Če se boste med rjuhe podali z neznancem, pa se možnosti za neroden, hiter in boleč seks povečajo. In kaj, če se zgodi, da v navalu strasti rečete ime vašega bivšega partnerja? Ali pa začnete jokati?

4. Zbudili se boste

Seks za eno noč je odlična ideja, je sinoči ramišljala vaša od vina omotična glava. Vendar ko se boste zjutraj zbudili in ugledali, kdo leži poleg vas, se bo vaša vest hitro oglasila. Spoznali boste, da ste storili napako in zopet se boste počutili slabo… morda še slabše kot po razhodu.

5. Neprijetna pot domov

V zvezi vam o tem ni bilo treba nikoli razmišljati, kajne? Navajeni ste bili, da sta se skupaj zbudila, še nekaj časa v postelji ležala v objemu in potem skupaj pozajtrkovala. Pri avanturah pa tega privilegija naenkrat ni. Vse, kar si boste želeli, je, da čimprej pobegnete domov – v tistih oblekah in čevljih od sinoči.

6. Potrebujete objem, ne seksa

V resnici si sedaj najbolj želite besed: “Vse bo v redu.” Pogovor z najboljšo prijateljico je zato najboljše zdravilo za lajšanje bolečine. Avantura vas ne bo čudežno zadovoljila in pregnala žalosti. Še huje – zaradi seksa za eno noč si boste morda bivšega partnerja želeli še bolj.

7. Poti nazaj ni več

Če obstaja najmanjša možnost, da se bosta z bivšim partnerjem pobotala, je nikar ne zapravite z brezvezno avanturo. Čeprav ste trenutno samski in se vam zdi, da lahko počnete, kar želite – vaš bivši vas ne bo gledal z enakimi očmi, če boste spali z nekom drugim.

8. Strah pred spolno prenosljivimi boleznimi je resničen

Če človeka, s katerim se boste zabavali za eno noč, ne poznate, to hkrati tudi pomeni, da ne poznate njegove spolne zgodovine. Bodite pazljivi, saj se hitro lahko zgodi, da vas nedolžna avanturica popelje v bolnišnico.

9. Vaša samozavest se ne bo izboljšala

Po seksu z neznancem se ne boste počutili kakor princeska. Pravkar ste namreč k sebi spustili nekoga, ki si tega niti približno ne zasluži.

10. Potrebujete čas za premislek

Če se boste pretvarjali, da bivši partner ne obstaja in da se vajin odnosi nikoli ni zgodil, bolečina ne bo izginila. Potrebujete čas, da premislite o razmerju, ki se je pravkar končalo, in ugotovite, zakaj ni delovalo. Z analizo se lahko veliko naučite tudi o sebi, zato izkoristite čas in razmišljajte. Ure in ure.

11. Drugega lahko prizadanete

Kaj pa če ‘prijatelj samo za seks’ goji čustva do vas? Kaj če si vas bo želel ponovno videti, vi pa za srečanje nimate niti najmanjšega interesa? Avantura je zelo sebična stvar, posebej če z vašim nespametnim ravnanjem ranite drugega. Previdno!

Vir: The Plunder